додому Новини Черкаси На Черкащині розпочався купальний сезон – Гідрометцентр

На Черкащині розпочався купальний сезон – Гідрометцентр

0
пляж Черкаси Дніпро
facebook.com/rada.cherkasy

Погода Черкащини зупинилася на відмітці «сонячно сухо та комфортно». П’яту добу температурний фон відповідає середині літа, в обідню пору майже спекотні 27-28°. Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань

Це субтропічне тепло дозволило природі швидко надолужити згаяне, через часті арктичні вторгнення у першій половині травня.

Така погода зумовила інтенсивне прогрівання води у річках та водосховищі, у звичайні строки, з температурою води 18°, на Черкащині розпочався купальний сезон.

Показник горимості в лісах на рівні надзвичайного 5 класу. Нічні та ранкові інверсії, слабкий вітер та висока температура повітря створюють несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері.

До вівторка 28 травня ефективних дощів не прогнозують. Антициклон, який почав переміщуватися із півночі Скандинавії на Каспій, створює певну схему блокування дощових циклонічних вихорів.

У п’ятницю, 24 травня, поодиноко блукаючі дощові хмари у пообідні години можуть проявити себе невеликими грозовим дощем. Температура вночі 11-16º, вдень 22-27º.

В останній вікенд травня на Черкащині пануватиме комфортна, сонячна суха погода. Температура вночі 11-16º, вдень 21-26º.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version