додому Новини Черкащина На Черкащині прогнозують тепло до +12 º

На Черкащині прогнозують тепло до +12 º

0
погода Черкаси Митниця

Погода у місті Черкаси та Черкаській області все більше стає схожа на весняну. Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

погода Черкаси МитницяЛише за одну добу температура повітря знизилася на 8º. Якщо, вчора 18 лютого стовпчики термометрів фіксували 5-6º тепла, то сьогодні вранці 2-3º морозу. Вперше за місяць середньодобова температура повернулася до кліматичної норми.

Завтра вдень розпочнеться перебудова атмосферних процесів. Стрілки барометрів відхиляться вліво, показуючи на “хмарно”, атмосферний тиск почне падати. Так проявиться наближення млявих атмосферних фронтів. Першими їх вологий вплив відчують західні райони Черкащини. Температура вночі 1-3º морозу, вдень 1-3º тепла.

У середу та четвер невеликі опади. Температурний фон знову перевищуватиме норму на 6º: вночі близько 0º, вдень 5-7º тепла.

У п’ятницю 23 лютого, температура вночі 2-4º тепла, вдень 10-12º тепла. Існує висока ймовірність нових температурних рекордів. Істотних опадів не прогнозуємо.

За прогностичними розрахунками, останні вихідні лютого 2024, пройдуть під знаком аномального тепла та температурами, характерними для початку квітня.

АГРОНОВИНИ. Останнє похолодання хоч і призупинило вегетаційні процеси в озимих культур, опускаючи стовпчики термометрів до невеликих морозів та слабкого промерзання грунту, дозволило аграріям області провести підживлення озимини по мерзлоталому грунту. Це плюс, адже посіви ослаблені і для їх оздоровлення було надзвичайно потрібне. Найближчими днями з посиленням тепла, вегетація відновиться та буде повноцінною. Такий сценарій раннього розвитку вегетаційних процесів найбільш сприятливий для формування доброго врожаю.

Читайте також: 

«Подивіться, хто загинув у ДТП…»: черкаська поліція попереджає про схему шахрайства

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version