НовиниОсвітаНа Черкащині помер відомий журналіст, який написав «Змова проти...

На Черкащині помер відомий журналіст, який написав «Змова проти Тараса Шевченка»

-

- Advertisment -

21 квітня на 74 році життя через важку хворобу пішов у вічність відомий журналіст, краєзнавець, письменник-публіцист Феофан Білецький. Про це повідомила газета «Черкаський край».

Феофан Феофанович Білецький народився 17 грудня 1950 року в селищі Буки на Маньківщині. Фахову освіту здобув на факультеті журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1979). Журналістську роботу розпочав у 1972 році літературним працівником Маньківської районної газети. Працював редактором Городищенської, заступником редактора Звенигородської районних газет. З 1985 року — власний кореспондент обласної газети «Черкаський край».

Перу Феофана Білецького належить низка краєзнавчих видань — «Поговори зі мною, батьку», «Горобини ягода гірка», «Вічний подзвін Звенигори», «Звенигородка: мала енциклопедія», «Грудьми проти вітру», «Звенигородський дивак», «Зелені шати Шевченкового краю», «Змова проти Тараса Шевченка» та чимало інших.

Лауреат обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича (2015).
Член НСЖУ з 1979 року. Заслужений журналіст України. Почесний член Національної спілки краєзнавців України.

Черкаська обласна організація спілки журналістів, редакція газети «Черкаський край», колеги-редактори, газетярі обласних і районних видань, краєзнавча спільнота, бібліотекарі області висловлюють щирі співчуття родині та всім, хто знав, любив, шанував незабутнього Феофана Білецького. Земля пухом і царство небесне покійному.

Прощання з Феофаном Білецьким відбудеться у вівторок, 23 квітня, з 14 до 15 години, в черкаському міському Будинку трауру на бульварі Шевченка. Прохання нести лише живі квіти.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x