НовиниКриміналНа Черкащині показали світлини деревяних храмів, які вщент згоріли

На Черкащині показали світлини деревяних храмів, які вщент згоріли

-

- Advertisment -

Черкаський архітектор Петро Горпинка опублікував на своїй сторінці в мережі Фейсбук фото трьох деревяних храмів на Черкащині. Вони  згоріли і не були відновлені.

Одній із церков було понад 300 років. У добірку потрапили храми сіл Думанці, Антипівка та Чорнявка.

Церква села АнтипівкаХрам Святої Параскеви в Антипівці, в Золотоніському районі, зведений у 1890-ті роки у єпархіальному стилі. Храм вирізнявся прекрасними різьбленими елементами декору. Належав до Московського патріархату.

Храм згорів 1 червня 2014 року. В один із куполів потрапила блискавка. Рятувальники, які відреагували миттєво на дзвінки, що почали надходити від місцевих  жителів, по прибуттю на місце організували гасіння пожежі у декількох напрямках. Одночасно особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів з церкви було організовано евакуацію матеріальних цінностей.

На пожежі було задіяно 10 пожежно-рятувальних автомобілів, 50 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки пристосованої для пожежогасіння. Жертв та потерпілих внаслідок пожежі немає. Проте храм не врятували.

Церква в селі Думанці

Миколаївська церква в селі Думанці, Черкаського району, була збудова на у 18 столітті. У 1997 році вона згоріла. Одна із версій – необережне поводження з вогнем. За іншою – замітали сліди при крадіжці.
На місці церкви – пустка. Поряд дві могили священників і хата, де жив священник. Вона теж нині порожня і потроху руйнується.
За три роки місцеві жителі збудували нову церкву. Але вже в іншому місці.

Церква в селі Чорнявка

Цій церкві було 300 років. Пожежа сталася у липні 2015 року. Храм згорів повністю.

Читайте також на сайті ВІККА

* У Черкасах по вулиці Чорновола біля одного із магазинів, який будується, з’явився куточок старовинної цегли. В сучасну стіну вмуровані 23 цеглини, яким 100 і більше років.  Майже всі вони були виготовлені на цегельних заводах Черкас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Цьогоріч на Черкащині спостерігається зростання випадків сказу серед тварин

Протягом 2024 року в Черкаській області спостерігається значний ріст випадків сказу серед тварин. Про це повідомляє на фейсбук-сторінці ДУ...

У Черкасах до ремонту доріг залучили УЯР-01: дають гарантію 1 рік

У Черкасах КП «ЧЕЛУАШ» пристрій УЯР-01 для ямкового ремонту доріг. Про це дорожники розповіли на своїй сторінці в мережі...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x