НовиниРозвагиНа Черкащині лісівники відкрили безкоштовне місце для відпочинку

На Черкащині лісівники відкрили безкоштовне місце для відпочинку

-

- Advertisment -

Як відпочити на природі з комфортом для себе і без шкоди для лісу? Як приготувати справжні лісові страви і де подивитися на неймовірних тваринок?

Про це йдеться у новому новому випуску “Мандруємо лісами України”. Цей проєкт про розвиток рекреаційного напряму, який впроваджує ДП “Ліси України”.

Під час дії воєнного стану і пожежонебезпечного періоду відвідувати ліси не можна. Але лісівники пропонують чудову альтернативу! Мангали, альтанки, місце для вогнища, дитячий майданчик, вбиральня, місце для парковки – все це доступно тут абсолютно безкоштовно.

Головне, що просять лісівники, не відвідувати ліс “стихійно”, тобто не влаштовувати пікніки посеред лісу. Адже 90% лісових пожеж трапляється саме через людську недбалість: люди залишають за собою багаття і вогонь, який, на перший погляд, майже згас, розгоряється і в підсумку знищує ліс. Наслідки від пожеж – колосальні. Тому ДП “Ліси України” економічно більш вигідно створити комфортні та облаштовані місця для людей, ніж потім десятки років відновлювати ліс після пожеж.

На Черкащині функціонує 130 пунктів для відпочинку, 9 з яких створили у 2023 році – це рекреаційні пункти нового типу – сучасні, комфортні та безпечні. По всій Україні таких місць налічується більше тисячі. Знайти “Лісовички” можна на карті: https://e-forest.gov.ua/rekreatsiia/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3rAqepfqQMmyGFuEkeg1Ej1NM8VYr7SBQeBXr5o37WmFcQuwuehM0UFfg_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Анатолій Борисович
Анатолій Борисович
22 днів тому

Дякую лісникам, що думають про людей,що не скажеш про обласну адміністрацію,яка не відкриває навігацію маломірних суден на водоймах області!! Хотілося би взнати, яку таку шкоду нанесе пенсіонер або людина з обмеженою вадою обороноспособності держави якщо випливе на річку чи озеро порибалити?! Чи уберегла ця заборона каховське водосховище? І ще одне, багато людей в місті зберігають човни на причалах і платять за зберігання організаціям, а ті в свою чергу платять налоги за які утримується частково і обласна державна адміністрація! На сам кінець — чому по землі можна їздити на любому транспорті, а по воді плавати не можна ні на чому???

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x