додому Новини Гроші На Черкащині готують до запуску завод з переробки фундука

На Черкащині готують до запуску завод з переробки фундука

0

Компанія Hazelstar планує восени запустити в Уманському районі Черкаської області завод, який буде переробляти фундук сортів Барселонський, Каталонський та інших, крім італійських.

Про це виданню «Садівництво по-українськи» розповів власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко.

«Італійські та інші європейські або американські сорти переробляються різними методами, – пояснив він. – Перші бланшуються прожарюванням, а всі інші – паром. Перші після цього мають гарне кремове забарвлення, другі трохи змінюють свою структуру».

У кондитерської промисловості є попит на горіхи, бланшовані як прожарюванням, так і паром, до того ж вона приймає сорти фундука самого різного походження – азербайджанські, грузинські, польські.

На осінь новий завод планує прийняти у переробку перші 100-200 тонн фундука.

Читайте також:

Відомі на Черкащині бізнесмени купили в Умані будівлю колишньої в’язниці

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
Рейтинг статті
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
Exit mobile version