НовиниЧеркащинаНа Черкащині готують до запуску завод з переробки фундука

На Черкащині готують до запуску завод з переробки фундука

-

- Advertisment -

Компанія Hazelstar планує восени запустити в Уманському районі Черкаської області завод, який буде переробляти фундук сортів Барселонський, Каталонський та інших, крім італійських.

Про це виданню «Садівництво по-українськи» розповів власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко.

«Італійські та інші європейські або американські сорти переробляються різними методами, – пояснив він. – Перші бланшуються прожарюванням, а всі інші – паром. Перші після цього мають гарне кремове забарвлення, другі трохи змінюють свою структуру».

У кондитерської промисловості є попит на горіхи, бланшовані як прожарюванням, так і паром, до того ж вона приймає сорти фундука самого різного походження – азербайджанські, грузинські, польські.

На осінь новий завод планує прийняти у переробку перші 100-200 тонн фундука.

Читайте також:

Відомі на Черкащині бізнесмени купили в Умані будівлю колишньої в’язниці

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Чотирьох черкащан визволили з російського полону

Чотири черкащани повернулися додому 14 вересня в межах обміну полоненими. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Серед визволених...

У Черкасах двом чоловікам повідомлено про підозру в хуліганстві та грабежі

Повідомили про підозру двом жителям міста Черкаси за вчинення хуліганських дій та пограбування місцевого жителя. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...

Три важливі питання про цифрову автоцивілку

Кожному водієві в Україні відомо, що сідати за кермо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x