Online TV
НовиниГрошіНа Черкащині готують до запуску завод з переробки фундука

На Черкащині готують до запуску завод з переробки фундука

Компанія Hazelstar планує восени запустити в Уманському районі Черкаської області завод, який буде переробляти фундук сортів Барселонський, Каталонський та інших, крім італійських.

Про це виданню «Садівництво по-українськи» розповів власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко.

«Італійські та інші європейські або американські сорти переробляються різними методами, – пояснив він. – Перші бланшуються прожарюванням, а всі інші – паром. Перші після цього мають гарне кремове забарвлення, другі трохи змінюють свою структуру».

У кондитерської промисловості є попит на горіхи, бланшовані як прожарюванням, так і паром, до того ж вона приймає сорти фундука самого різного походження – азербайджанські, грузинські, польські.

На осінь новий завод планує прийняти у переробку перші 100-200 тонн фундука.

Читайте також:

Відомі на Черкащині бізнесмени купили в Умані будівлю колишньої в’язниці

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Між сходом та заходом: на Черкащині найближчі дні буде мінлива погода

Погода на Черкащині розвивається не за правилами. Класичним і яскравим проявом цього стала доба 19 листопада, коли середньодобова температура...

В Умані виявили іноземців, які незаконно перебували в центрі міста

В Умані виявили чотирьох громадян Китаю, які перевищили дозволений термін перебування в Україні. Про це повідомили у Міграційній службі...

Цікаве:

Два перевірені сорти картоплі підкорюють врожайністю і смаком

Щороку ці два сорти стабільно дають великі врожаї навіть у різних кліматичних умовах...

Як часник, цибуля та імбир впливають на серце: що потрібно знати

Тріо популярних продуктів — часник, цибуля та імбир — можуть зміцнювати серце,...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x