НовиниЧеркащинаНа Черкащину прийде «Миколине похолодання»

На Черкащину прийде «Миколине похолодання»

-

- Advertisment -

Цього року навесні хоч і мало дощів, але температура повітря прохолодна. Протягом тижня очікуються опади та різкий вітер, але на вихідні має потеплішати. Про це повідомляє директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Цьогорічна весна прохолодна, відзначається значний дефіцит опадів. Зокрема, у південній частині та на Лівобережжі він становить 40-30% норми. При цьому помірний температурний фон, відсутність «гарячих» суховіїв та нічні роси стримують розвиток грунтової засухи. Наразі, коли озимина формує колос та потребує найбільшої вологи – вологозапасів достатньо.

За оцінками агрометеорологів, зберігаються умови для формування доброго урожаю зерна, тобто Черкащина повинна бути забезпечена хлібом.

Дошкуляє лише пожежна небезпека в лісах, яка посилюється в умовах тривалого бездощів’я. На переважній частині області вона висока та надзвичайна.

Травень нагадує, що він іще не літо. Буде традиційне «Миколине похолодання – 22 травня», яке в цьому році прийде дещо раніше звичайного. До відома, в останні 30 років нічна температура в цей період знижувалася до +2..+6º, а денна не перевищувала +12..+15º.

У вівторок, 17 травня, утримається малохмарна без опадів погода. Завдяки північним вітрам, температура вночі 6-8º, вдень 18-20º тепла.

18-19 травня прогнозуємо проходження атмосферних фронтів циклону «BORA» через наш регіон. Вони проявлять себе окремими дощами, грозами та поривчастим вітром. Температура повітря знизиться: вночі 3-5º тепла, вдень 13-15º.

Вже у п’ятницю на Черкащині денна температура підвищиться до 18-20º.

Попередньо, у найближчі вихідні переважатиме помірно тепла з незначними дощами погода.

Нестійка та прохолодна погода поточного тижня сприятиме зниженню показника пожежної небезпеки в лісах області.

В цьому році природа не поспішає переходити до спекотного літнього сезону і це забезпечує ріст та поступовий розвиток рослин, а також адаптацію людей до теплого періоду.

Читайте також: На Черкащині змінили межі комендантської години

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція посилила патрулювання на вулицях Черкас

З метою забезпечення публічної безпеки та правопорядку на вулицях збільшено кількість піших нарядів та автопатрулів поліції. Про це пишуть...

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x