додому Новини Черкащина На Черкащину повертається "оксамитовий сезон"

На Черкащину повертається "оксамитовий сезон"

0

Літня погода на Черкащині, здавалося б, почала здавати позиції. Після спекотних днів на початку вересня 30-32 градусів тепла, останніми днями було лише 18–20. Зміну погоди приніс холодний атмосферний фронт, який нерівномірно розподілив дощі і по області, і по Україні. Не зважаючи на похолодання, температура ґрунту утримується висока і наразі становить 20–22 градусів тепла. Про це у Facebook повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Внаслідок тривалої відсутності дощів, дефіцит опадів в області збільшується і з початку вегетаційного періоду становить від 30 до 60 %, з початку року – від 30 до 50 % і найбільшим є в Черкаському та Смілянському районах. Як наслідок, центром посухи в області залишається Черкаський район, де опадів з початку року випало на рівні найменших значень за період спостережень з 1961 року – 206 мм, що практично вдвічі менше норми. Цьогоріч Черкащина є центром посухи в Україні.

У другій декаді вересня настають оптимальні строки сівби озимої пшениці в області. Проте, за попереднім прогнозом, умов для припинення посухи до середини вересня в області немає.

За прогнозом, знову обширний антициклон з північного сходу впевнено приступає до керування погодою. Він захистить нашу територію від дощових хмар із заходу і півдня. Разом з ним на Черкащину  повертається "оксамитовий сезон" і, схоже, надовго.

Найближчими вихідними буде сухо, сонячно та маловітряно. Сонце вже нижче над лінією горизонту, тому дарує лагідне тепло вдень 23-28 градусів. Ночі, при малій хмарності, залишаються освіжаючими 9-14.

На новому робочому тижні антициклон продовжить утримувати на Черкащині суху та дуже теплу погоду. Температура вночі 9-13 градусів, вдень 23-28.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах знову повідомляють про масове замінування.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version