НовиниЧеркащинаНа Черкащину після тривалої спеки прийде похолодання

На Черкащину після тривалої спеки прийде похолодання

-

- Advertisment -

Тривалий період спеки на фоні відсутності ефективних дощів та частих суховіїв не тільки встиг набриднути жителям помірних широт, але й призвів до багатьох негативних наслідків. Черкаський обласний гідрометцентр прогнозує на період державних свят помітне похолодання.

Уже майже три тижні в області утримується високий, місцями надзвичайний, клас пожежної небезпеки, який загрожує лісовими та торф’яними пожежами, високим ризиком виникнення пожеж на полях із незібраними врожаями. Температура води у річках і водосховищах утримується на рівні 25 градусів і вище, що призводить до активного розповсюдження водоростей та задухи риби. Спекотна суха погода посилює забруднення атмосферного повітря промисловими та транспортними викидами. А ще спека створює ґрунтову посуху, що впливає на врожаї всіх сільгоспкультур та підготовку ґрунту під сівбу озимини.

За прогнозом синоптиків, 23 серпня, внаслідок проходження холодного атмосферного фронту із заходу, по всій території області очікуються грозові дощі, пориви вітру 17-22 м/с. Температура вночі +12+14 градусів, вдень +20+22 градуси. 24 серпня, за атмосферним фронтом вночі ще можливий невеликий дощ, вдень без опадів. Вітер північний 7-12 м/с. Температура вночі +11+13 градусів, вдень +22+24 градуси.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині пересихають річки та замулюється Дніпро.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x