НовиниЧеркащинаНа Черкащину насувається потужний буревій

На Черкащину насувається потужний буревій

-

- Advertisment -

Україна вслід за Німеччиною та Польщею потрапила зони дії потужного буревію, що рухається на схід. Впродовж усієї ночі із 5 на 6 жовтня на західних областях вітром, сила якого сягає 30 метрів на секунду, валяло дерева, знімало дахи та обривало лінії електропередач. Про це у Facebook повідомляє речник управління ДСНС області Костянтин Проценко.

Без світла залишилися населені пункти у семи західних областях. Зокрема, на Івано-Франківщині, Львівщині, на Волині, на Рівненщині, на Закарпатті, на Тернопільщині, на Буковині. Аварійні бригади обленерго та його регіональних підрозділів відновлюють електропостачання населених пунктів.

6 жовтня буревій переміститься і на Північ та в Центр. До зони дії цього активного циклонічного вихору потрапить і Черкащина. З 12-ї години очікуються швидка зміна погодних умов, пориви вітру, місцями силою характерною до параметрів стихійного лиха.

За таких погодних умов Управління ДСНС радить громадянам без потреби не виходити з дому, позачиняти вікна і тримати напоготові документи, свічки, ліки та їжу-воду на кілька днів.

Якщо негода застала вас на вулиці, не варто ховатися під деревами, або легкими будівельними конструкціями. Під час пересування варто триматися якнайдалі від рекламних щитів та ліній електропередач. На час буревію варто відмовитися від користування авто, а особливо ховатися від негоди в його салоні.

Напередодні в Управлінні ДСНС, під головуванням заступника голови ОДА Костянтина Омаргалієва, відбулось оперативне засідання обласного штабу цивільного захисту щодо реагування на можливе ускладнення погодних умов. Відпрацьовано механізм координування дій між усіма органами влади, відомствами та важливими структурними підрозділами.

Керівником штабу були дані завдання щодо оперативного інформування про оперативну обстановку керівників об’єктів критичної інфраструктури та населення. Відповідно до спеціального розпорядження, від учора, 5 жовтня, сили та засоби пожежно-рятувальних підрозділів, а також аварійно-рятувальних служб приведені у підвищений рівень готовності до дій.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаських водіїв повідомляють про штормове попередження.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині судитимуть водія, який пропонував хабар поліцейським

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя міста Черкаси, який запропонував неправомірну вигоду працівникам поліції. Про це повідомляє...

На Черкащині рятувальники зводять укріплювальні дамби

У зоні підтоплення та на понижених прирічкових територіях Черкаської області рятувальники вживають превентивних заходів для запобігання погіршенню ситуації. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x