додому Новини Черкащина На Черкащину насувається аномальна спека

На Черкащину насувається аномальна спека

0

Наступного тижня очікується епізод аномальної спеки. Із 14 серпня на Черкащину надійдуть гарячі повітряні маси і затримаються на декілька днів. Про це повідомляє на своєму Facebook керівник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

З  південних широт почне надходити розжарене повітря, яке «розпікатиме» Черкащину до 32-34º, в окремі дні навіть до 36º. Знову будуть майже тропічні ночі 19-21º.

Варто додати, що на Черкащині розпочався сезон полювання на пернату дичину, відповідно ризик виникнення пожеж збільшується. Мисливцям варто утриматися від розведення вогню у лісах та на торфовищах, щоб не допустити виникнення масштабних пожеж.

– Спекотна погода створює погіршення екологічної ситуації, метеоумови сприяють накопиченню в приземному шарі атмосфери шкідливих домішок, особливо це відчувається поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок. Радимо весь вільний час знаходитися за містом, у паркових зонах та на узбережжі водоймищ. По можливості залишатися у прохолодних або кондиційованих приміщеннях, пити збільшену кількість води та обмежити фізичні навантаження, – зазначає Віталій Постригань.

Погода сприятиме збиранню врожаю, підготовці ґрунту до сівби озимини, ремонту доріг та підготовки до осінньо-зимового періоду.

За попередніми розрахунками, 19 серпня із наближенням атмосферних фронтів із заходу, очікуються грозові дощі та послаблення спеки.

Як повідомлала vikka.ua, з’явилися нові деталі хімічної аварії в Черкасах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version