НовиниЧеркащинаНа Черкащину насувається африканська спека

На Черкащину насувається африканська спека

-

- Advertisment -

На поточному тижні атмосферні процеси над Черкащиною кардинально перебудуються. За повідомленням начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, на зміну активним циклонам прийде антициклон з південного заходу, який спрямує в наш край сухе жарке повітря з Північної Африки. Тому хмари повністю розсіються, вітер стихне, а температура підвищиться вдень до спекотних +36..38°, вночі до +20°.

В останні роки досить частим є те, що абсолютний максимум літа спостерігається не в найтеплішому місяці року – липні, а в серпні, коли природа ніби прощається з літнім теплом. Серпнева спека спадає всередині та в останні 5-7 днів місяця, коли вже віє осіння прохолода на фоні затяжних дощів. Саме на такий серпень чекають синоптики і в цьому році.

Синоптик Наталя Діденко дає кілька порад у Facebook, як пережити африканську спеку.

"Думаю, що буде страшне навантаження на електрику, перевірте прилади, кондиціонери, розетки та проводку, поставте миски з водою у кімнатах (кіт точно зрадіє) або купіть за можливістю зволожувач повітря. Подбайте про здоров’я, особливо "сердечники", люди з проблемами тиску та дихальних шляхів, захищайте голови від прямих сонячних променів, жодних поліестерів, лише батист, льон, шовк і бавовна, ретельно стежте за харчуванням, бо страшно уявити кількість зіпсованих продуктів на стихійних і навіть організованих базарах. Подбайте про тварин, налийте воду для вуличних котів та собак і птахів", – пише синоптик.

Як повідомляв сайт vikka.ua, аграрії прогнозують скорочення врожаю на Черкащині ледь не на третину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x