додому Новини Черкащина На Черкащині з'явиться мережа кабінетів "Здоров’я жінки"

На Черкащині з'явиться мережа кабінетів "Здоров’я жінки"

0

Якісне обстеження та дистанційне консультування з провідними лікарями стануть доступнішими для черкащанок. Ближче до Нового року в Черкасах, Смілі, Звенигородці, Золотоноші та Умані створять спеціальні кабінети жіночого здоров’я, де можна буде пройти повне мамологічне та гінекологічне обстеження. Про це пише "ІнфоМІСТ", посилаючись на заступника голови Черкаської ОДА Ярослава Березаня.

Як повідомив посадовець, проект буде втілено в життя в рамках співфінансування з державного та місцевого (область і райони) бюджетів 50 на 50. Ідеться, зокрема, про Державний фонд регіонального розвитку. Загальна вартість – близько 19 млн грн. Надалі мережу кабінетів розширюватимуть по області.

– Це унікальний проект для України, коли за рахунок співфінансування створюються такі кабінети. Все буде пов’язано в одну мережу для оперативного реагування, діагностування, консультування та надання допомоги. Приміром, фахівці обласного онкодиспансеру зможуть віддалено консультувати пацієнтів із Умані. Сам проект зініціював голова Черкаської ОДА, – сказав Березань.

Головний лікар Черкаського онкодиспансеру Віктор Парамонов наголосив на повній підтримці цього проекту з боку адміністрації.

– У нашій системі охорони здоров’я, недосконалій, нереформованій, треба робити такі речі, бо страхового полюсу, який зажене жінку на профогляд, немає. Коли все це буде створено і буде компактно розташовуватися, то жінка піде на огляд. Плюс буде можливість консультування нового рівня, – розповів лікар.

Планується, що спеціалісти для майбутніх центрів у районах пройдуть навчання в Черкасах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаських аптеках розширюють перелік "доступних" ліків.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version