додому Новини Черкащина На Черкащині з'явилося 8 сучасних "швидких" (ФОТО)

На Черкащині з'явилося 8 сучасних "швидких" (ФОТО)

0

Вісім нових автомобілів швидкої медичної допомоги із найкращим осучасненим обладнанням класу "Б" закупили для Черкаської області, передає кореспондент vikka.ua.

На закупівлю восьми нових "швидких" було витрачено 16,5 млн гривень. Владці наголошують, що планувалося більше, але наступного року акцію оновлення парку "швидких" буде продовжено. Зокрема автівки отримали Канівський, Чигиринський, Золотоніський, Шполянський, Маньківський, Монастирищенький райони та Санавіація.

"За останні роки не було закупівлі з обласного та місцевого бюджету. Закупівлю парку автомобілів потрібно проводити щороку. Зараз більша половина з них потребує списання та заміну на нові, для того щоб надавати справді якісну медичну допомогу, – розповідає голова ОДА Юрій Ткаченко. – Автомобілі отримали ті міста, які долучилися до розвиткового проекту. Наступними, сподіваюся, підтримають акцію місто Черкаси та Умань".

Очільник області поділився, що наразі в межах медичної реформи планується створити єдиний диспетчерський обласний Центр екстреної медичної допомоги з сучасними умовами, який буде найкращий у всій Україні.

"Такі автомобілі нам критично необхідні. Наразі "швидким" конче потрібне нове обладнання. Області дуже тяжко купувати нові автомобілі, але ми намагаємося і в нас все виходить, – каже головний лікар ШМД Ігор Фесун. – Одна "швидка" за рік рятує близько 3000-3500 тисяч осіб. Нам потрібно 160 автомобілів, наразі працює близько 90. Списувати потрібно всі автівки, окрім 38, які ще в нормальному робочому стані".

Фесун зазначає, що автомобілі забезпечені новим сучасним обладнанням та всім необхідним для надання будь-якої допомоги в "золоту годину".

Як повідомляв сайт vikka.ua, очільником "швидкої" в Черкасах став Ігор Фесун.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version