НовиниЧеркащинаНа Черкащині з'явилося 8 сучасних "швидких" (ФОТО)

На Черкащині з'явилося 8 сучасних "швидких" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Вісім нових автомобілів швидкої медичної допомоги із найкращим осучасненим обладнанням класу "Б" закупили для Черкаської області, передає кореспондент vikka.ua.

На закупівлю восьми нових "швидких" було витрачено 16,5 млн гривень. Владці наголошують, що планувалося більше, але наступного року акцію оновлення парку "швидких" буде продовжено. Зокрема автівки отримали Канівський, Чигиринський, Золотоніський, Шполянський, Маньківський, Монастирищенький райони та Санавіація.

"За останні роки не було закупівлі з обласного та місцевого бюджету. Закупівлю парку автомобілів потрібно проводити щороку. Зараз більша половина з них потребує списання та заміну на нові, для того щоб надавати справді якісну медичну допомогу, – розповідає голова ОДА Юрій Ткаченко. – Автомобілі отримали ті міста, які долучилися до розвиткового проекту. Наступними, сподіваюся, підтримають акцію місто Черкаси та Умань".

Очільник області поділився, що наразі в межах медичної реформи планується створити єдиний диспетчерський обласний Центр екстреної медичної допомоги з сучасними умовами, який буде найкращий у всій Україні.

"Такі автомобілі нам критично необхідні. Наразі "швидким" конче потрібне нове обладнання. Області дуже тяжко купувати нові автомобілі, але ми намагаємося і в нас все виходить, – каже головний лікар ШМД Ігор Фесун. – Одна "швидка" за рік рятує близько 3000-3500 тисяч осіб. Нам потрібно 160 автомобілів, наразі працює близько 90. Списувати потрібно всі автівки, окрім 38, які ще в нормальному робочому стані".

Фесун зазначає, що автомобілі забезпечені новим сучасним обладнанням та всім необхідним для надання будь-якої допомоги в "золоту годину".

Як повідомляв сайт vikka.ua, очільником "швидкої" в Черкасах став Ігор Фесун.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Кіберполіцейські Черкас викрили шахрая, який ошукав людей на майже 14 тис. грн

Правоохоронці викрили черкащанина, який при спробі продажу дитячих іграшок та одягу в інтернеті вчинив шахрайські дії, ошукавши довірливих громадян...

Більше 53 тисяч переселенців проживають у Черкаському районі

У Черкаському районі проживає 53 723 особи, які переселилися з окупованих територій. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці голова...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x