НовиниЧеркащинаНа Черкащині зведуть нову лінію електропередач

На Черкащині зведуть нову лінію електропередач

-

- Advertisment -

Остаточний варіант проходження траси повітряних ліній електропередач 330 кВт "Побузьке – Тальне – Поляна" погодили на засіданні під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Овчаренка. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Про зведення нової електричної підстанції заговорили ще торік в грудні. Тоді ж керівництво районів Черкащини мало подбати про виділення земельних ділянок під ЛЕП. Відбирали оптимальні варіанти проходження траси цими районами в січні-лютому цього року.

Науково-проектний центр розвитку Об’єднаної енергетичної системи України та НЕК "Укренерго" опрацював остаточний варіант ліній електропередач.

 "Втілення цього "енергетичного" проекту – це питання підвищення інвестиційної привабливості Черкащини. Адже нині ми не можемо завести інвестора у деякі райони, тому що немає відповідних енергетичних потужностей. Зведення таких необхідних нам електричної підстанції 330 кВт "Тальне" та спорудження повітряних ЛЕП "Побузьке – Тальне – Поляна" фінансуватиметься Європейським банком реконструкції та розвитку і Світовим банком. Кошти обласного, районного чи міського бюджетів не використовуватимуться. Єдине, що залежить від кожного з нас: оптимально швидке погодження цього питання на районному рівні. Якщо кожен на своєму рівні докладе зусиль, то дуже швидко матимемо результат", – повідомляє Сергій Овчаренко.

Прес-служба ОДА зазначає, що Черкащині діє дві підстанції 330 кВт "Черкаська" та "Поляна", а також Черкаська ТЕЦ. Разом вони формують Черкаський електровузол, який під’єднаний до основної мережі лише двома лініями. За висновками фахівців, цих генеруючих потужностей нині не достатньо для надійного забезпечення жителів області електроенергією.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани залишились без даху над головою, електрики та водопостачання.  

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x