НовиниЧеркащинаНа Черкащині зросла вартість оренди земельної ділянки

На Черкащині зросла вартість оренди земельної ділянки

-

- Advertisment -

У липні під час земельних торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області, продано права оренди 14-тьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) загальною площею 173,4 га. По чотири земельні ділянки продано в Кам’янському, Канівському й Лисянському районах, по одній – у Жашківському й Корсунь-Шевченківському районах. Стартова ціна для всіх ділянок становила 8% від їхньої нормативної грошової оцінки (НГО). Про це повідомляє ГУ Держгеокадастру у Черкаській області.

Завдяки земельним торгам, до бюджетів сільських і селищних рад щорічно надходитиме 442 тис. грн., що на 345 тис. грн. більше від стартової ціни – 97 тис. грн.

Найдорожче під час торгів продано права оренди земельної ділянки площею 15,6 га в адмінмежах Лисянської селищної ради, де стартова ціна піднялася до рекордних в області 152% від НГО: до 101 тис. грн. замість початкової – 5,3 тис. грн., тобто в дев’ятнадцять разів.

Також в адмінмежах Жаботинської сільської ради Кам’янського району плата за оренду земельної ділянки, площею 18,5 га, зросла у понад вісімнадцять разів. Тут же за оренду іншої земельної ділянки, площею 3,7 га, щорічно сплачуватимуть до 50% від НГО: 36 921 грн. замість стартових 5897 грн.

"Такі результати вже вкотре підтверджують доцільність проведення земельних торгів: збільшення вартості оренди землі значно збагачує місцеві бюджети, – зазначила в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ольга Залога. – Земля, яка може бути виділена громадянам у власність, становитиме лише 25% від кількості гектарів, наданих у користування через аукціони. Для зручності в планах Держгеокадастру – запровадження електронних земельних торгів".

Як повідомляв сайт vikka.ua, канівчанам збільшили тариф на послуги водопостачання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x