НовиниЧеркащинаНа Черкащині зникає село: там живе один «директор»

На Черкащині зникає село: там живе один «директор»

-

- Advertisment -

У Золотоніському районі на хуторі Козорізи живе лише одна людина – Лідія Козоріз. Їй 84 роки. Вона називає себе «директором хутора». Про це розповідає Malva TV

Лідія Іванівна Козоріз — єдина мешканка колись людного й небідного хутора Козорізи́. Мешкає в хаті з просторою світлицею, котра вся прикрашена рушниками та вишивкою, має електропостачання, але без газу. Обігріває хату дровами.

Назва села походить від заняття першопоселенців хутора, які розводили кіз на м’ясо. Поступово такий рід занять дав прізвисько «козорізи», з часом воно перейшло у прізвище, а від нього й на селище.

Жінка розповідає, інколи фермери приходять питають дозволу на обробку полів, а інші і не зайдуть навіть, не попередять: позабризгають так, що і дихати нічим у дворі. Жартома жінка себе називає «директором хутора», тому що доводиться проганяти недобросовісних фермерів, які заважають жити: то дорогу розорали, то хімікатами розбризкують.

Станом на початок листопада 2021 року в Україні існує 542 «мертві» села, де офіційно немає жодного зареєстрованого жителя. Черкащина займає 7 місце в Україні по кількості таких сіл. Загалом в області 22 населених пункти, де 0 мешканців. Найбільше у Звенигородському районі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, нетверезий водій врізався в ліхтарний стовп біля Долини троянд

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександра
Олександра
2 років тому

Дякую за репортаж. Дуже схожа Лідія Іванівна на мою тітку – Євдокію Бут, з Безборрдьок… також гарно вишивала, працювала….Жаль, шо зникають села… Здоров’я міцного Лідії Іванівні нв довгі роки!

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x