НовиниЧеркащинаНа Черкащині знайшли останки 12 військових Червоної армії

На Черкащині знайшли останки 12 військових Червоної армії

-

- Advertisment -

У селі Легедзине Тальнівського району Черкаської області під час розкопок були виявлені останки 12 військовослужбовців Червоної армії. Усі вони загинули наприкінці липня – початку серпня 1941 року. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив завідувач сектору археології та охорони культурної спадщини ДІКЗ "Трипільська культура" Олександр Назаров.

Під час експертизи дуло встановлено, що зі знайдених осіб щонайменше два є офіцерами. Також було виявлено особу одного лейтенанта, завдяки добре збереженій записці в медальйоні – Кудряшов Костянтин Андрійович з Москви. Записка збереглась, тому що була просякнута чимось подібним до мастилом чи солярки. Виходячи з тексту записки покійний служив у 11-й танковій дивізії 2-го мехкорпусу.

Решта останків знаходилася в мішках, тому сказати щось про решту загиблих важко.

У правій кишені галіфе одного із військових були знайдені три ключі. Виходячи з ґудзиків він найімовірніше мав відношення до НКВС (прикордонників).

"Селяни розповідають, що документи в загиблого забрала при похованні тодішня господарка городу, на якому його й поховали, і після війни до нього приїздили на могилу родичі десь із Полтавщини. Нажаль жодної інформації про це в сільській раді чи в школі чомусь нема", − зазначає Олександр Назаров.

Він також повідомив, що у Легедзиному відсутня навіть стела з прізвищами похованих. Хоч у це село щонайменше двічі на рік приїздять прикордонники не тільки з Черкаської області, а іноді навіть із зарубіжжя.

 

Facebook / Олександр Назаров

Як повідомляв сайт vikka.ua, під Черкасами знайшли останки двох червоноармійців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x