НовиниЧеркащинаНа Черкащині знайшли бойову сокиру часів Київської Русі (Фото)

На Черкащині знайшли бойову сокиру часів Київської Русі (Фото)

-

- Advertisment -

Бойову сокиру часів Київської Русі знайшли двоє жителів села Леськове на Черкащині. Знахідку віддали в Монастирищенський краєзнавчий музей.

Про це розповіла директорка музею Катерина Бульба сайту «Укрінформ».

ukrinform.ua

Так, хлопці відпочивали в лісі неподалік Монастирища. Біля струмка вони побачили шматок металу, який вимила вода. Увагу юнаків привернула незвична форма знахідки. Хлопці фотографували залізяку та виставили на спеціальному сайті. Там визначили, що це бойова сокира часів Київської Русі.

«Хлопцям почали пропонувати гроші. Упевнившись, що річ унікальна, вони принесли знайдене в музей. Тепер ми виставили його саме у часовій експозиції Київської Русі», – розповідає Катерина Бульба.

Зі слів директорки музею, сокира має лезо із загостреною опуклою частиною у вигляді півмісяця. Мала довге руків’я і вживалася в основному пішими воїнами, які стягали вершників з коня.

«Це бойовий топір так званий «бородач», – розповів журналістам один із місцевих краєзнавців. – Можливо, часів Русі, можливо трохи пізнішого періоду – Великого князівства Литовського».

За словами Катерини Бульби, в районі було знайдено сліди 9 городищ черняхівської культури. Але найбільше знахідок – часів Козаччини. Саме під Монастирищем одну зі своїх визначних перемог здобув полковник Іван Богун. Тут він у 1653 році розбив польське військо Стефана Чарнецького.

Як повідомляв сайт vikka.ua, смілянського капелана нагородили козацькою медаллю

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x