НовиниЧеркащинаНа Черкащині зібрали понад 20 тисяч підписів проти підвищення...

На Черкащині зібрали понад 20 тисяч підписів проти підвищення тарифу на газ

-

- Advertisment -

Понад двадцять тисяч підписів зібрали на Черкащині в рамках всеукраїнської акції "Ні – підвищенню ціни на газ". Ініціатором масштабного збору підписів виступила політична партія "Наш край". До акції долучилися всі області країни. Тепер тисячі аркушів з підписати українців передадуть до Верховної Ради, аби змусити владців дослухатися до думки людей.

Як розповідає керівник обласної організації політичної партії "Наш край" Анатолій Нужний, всеукраїнська акція "Ні – підвищенню ціни на газ" стартувала 18 липня.

"На Черкащині підписи збирали практично в усіх районах. Паралельно акція тривала і в обласному центрі. Люди підходили до наших волонтерів і як тільки дізнавалися, яка мета акції, відразу ставили свій підпис. У багатьох черкащан уже уривається терпець, бо ж скільки можна підвищувати тарифи. Якщо люди вже нині не мають чим сплачувати комунальні послуги, то що говорити про черговий стрибок ціни. Черкащани – обурені. І я впевнений, що такі настрої не лише на Черкащині, а й по всій Україні. Бо ж зрозуміло, що чергове підвищення ціни на "блакитне паливо" спровокує ланцюгову реакцію, що потягне за собою зростання вартості товарів та послуг, падіння курсу гривні", – зазначає Анатолій Нужний.

Вартість газу – це болюче питання для всіх, та особливо, говорить Анатолій Нужний, бідкаються люди похилого віку.

"Старенькі й так ледве кінці з кінцями зводять. Розказують, що навіть перебираються на зиму жити до літніх кухонь і топлять там дровами, намагаючись хоч якось економити на оплаті комунальних послуг, адже левова частина коштів витрачається саме на сплату за тепло. Але жити у повітках – це не вихід. Тому ми намагалися зібрати максимальну кількість підписів, аби показати уряду, що населення не витримує нинішніх цін. Це при тому, що упродовж останніх п’яти років ціну на газ влада піднімала вже сім разів", – наголошує Анатолій Нужний.

У "Нашому краї" наголошують, що Україна має достатньо вітчизняного газу та усі можливості для нарощування його видобутку. Розвіданих запасів вистачить на 30 років користування, а потенційного газового ресурсу на 300-400 років. Тож, додає Анатолій Нужний, вартість газу можна не просто утримати на нинішньому рівні, а навіть здешевити. Для цього газ, що видобувається в Україні, потрібно спрямувати на потреби людей та ЖКГ, а не використовувати його задля збагачення олігархів.

Загалом в нашій області свій супротив проти підвищення ціни газу висловило понад двадцять тисяч черкащан. В обласній організації партії переконані, якби акція "Ні – підвищенню ціни на газ" тривала довше, то підписів обурених черкащан було б значно більше. Найактивніше свою позицію наразі висловили жителі Черкас, Черкаського, Смілянського, Лисянського, Тальнівського, Чорнобаївського, Корсунь-Шевченківського, Чигиринського районів.

Тепер всі аркуші з усіх областей будуть доставлені до Києва, а 7 вересня їх привезуть у Верховну Раду.

Висловити свою позицію ще можна за телефоном "гарячої" лінії 0 800 21 800 4.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Наш край" ініціює відставку керівництва "Нафтогазу".

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x