НовиниЧеркащинаНа Черкащині жорстоко вбили відомого краєзнавця (Фото, відео)

На Черкащині жорстоко вбили відомого краєзнавця (Фото, відео)

-

- Advertisment -

У Городищі в четвер, 11 червня, було вбито поета, письменника, патріота України, відомого на всю країну колекціонера і дослідника історії української Визвольної боротьби Андрія Тегерешвілі. Після вбивства нелюд-нападник підпалив хату-музей, де ця трагедія сталася.

Про це повідомив на своїй строрінці у соцмережах друг загиблого, городищенський поет Олексій Тичко, який акцентував увагу на величезній заслузі загиблого у справі дослідження і збереження історії Черкащини, пише "Козацький край".

"Особливу увагу Андрій Захарович приділяв Визвольному рухові на Черкащині 1918-1932 року. Він перший підняв тему родини Блажевських (повстанських братів-отаманів – ред.), яка зараз описана в багатьох літературних творах. Його матеріали використовували у своїх роботах відомі письменники і історики", – зауважив Олексій Тичко.

Убитий об’їздив усю Черкащину, шукав могили загиблих учасників Визвольного руху і деякі йому таки вдалося знайти. Жив Андрій не в простому будинку, а в музеї. За десятки років він стару, ще батьківську хату перетворив на музей. Амфори з трипільської культури, кістки мамонта, знаряддя праці минулих століть, сорочки-вишиванки, вишиті рушники і різні цікаві експонати минулого століття, і сьогодення знайшли свої місцях у всіх кімнатах його хати.

Андрій Тегерешвілі готував до друку свою нову книгу оповідань. Він писав коротку прозу, насичену колоритними словами, які ми зараз мало вживаємо. Завжди ходив із записником і олівцем, почувши цікаве слово або думку – записував. Писав вірші, нестандартні і оригінальні.

"До речі, я готував публікацію у газету з віршами місцевих поетів – там і його вірш є, не встиг віднести в редакцію, тепер буде публікація в наступних номерах "Вісника Городищини". Мені не віриться, що прізвище автора вірша про собаку і реінкарнацію головного героя вірша в цю тварину буде у чорній рамці. Андрій все життя присвятив пошукам і творчості. Він останній місяць дуже поспішав, ніби щось відчував. Готував до друку книгу, друзі і знайомі допомагали чим могли, листки паперу з розбірливим каліграфічним почерком переводили в електронний вигляд. Не встигли", – додав товариш загиблого.

За інформацією правоохоронців, злодій наніс численні ножові поранення загиблому та підпалив його будинок. На території домоволодіння виявили закривавлений ніж. люди бачили, як до будинку потерпілого заходив місцевий житель. Після того як він пішов у будинку виникла пожежа. Поліцейські встановили його особу, але за місцем проживання чоловіка не виявилось. Правоохоронці розпочали його пошуки. Проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронці за декілька годин встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його.

В розмові зі слідчими затриманий розповів, що в день вбивства він прийшов до потерпілого попросити грошей. Чоловік йому відмовив. Він вдарив пенсіонера, схопив ножа та ніс йому ряд ножових поранень в область голови та тіла. Щоб приховати сліди злочину, підпалив будинок потерпілого, а сам поїхав до знайомого у сусідній район, де помився та змінив одяг, на якому були залишки крові.

Зловмисника, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності затримано. За процесуального керівництва Городищенського відділення Смілянської місцевої прокуратури зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень передбачених частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство), частиною 2 статті 194(Умисне знищення або пошкодження майна) частиною 4 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

За вчинене йому загрожує максимальна міра покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

На фото Олексія Тичка –експозиції хати-музею Андрія Тегерешвілі у Городищі.

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині чоловік молотком убив співмешканку.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рецепти великодніх пасок від відомих черкащан і фуд-блогерів (ФОТО)

З 16 століття Українці випікають паски на Великдень. Журналісти сайту vikka.ua поспілкувались з черкаськими блогерками, які поділились з нами...

Що задекларували черкаські депутати від фракції «Голос»: TESLA, заощадження, доходи від бізнесу

TESLA  MODEL Y, активи за кордоном, заощаджень, доходи від підприємницької діяльності задекларували депутати Черкаської міської ради від фракції “Голос”....

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x