НовиниКриміналНа Черкащині засуджено двох учасників терористичної організації «ЛНР»

На Черкащині засуджено двох учасників терористичної організації «ЛНР»

-

- Advertisment -

Черкаською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальних провадженнях за фактом участі двох осіб у терористичній організації «Луганська народна республіка» та сприяння її діяльності. Про це повідомляють у Черкаській обласній прокуратурі. 

Прокурором у суді доведено, що житель Луганщини з 2014 року проходив «військову службу» на посаді «командира 2 протитанкової артилерійської батареї 4 окремої мотострілкової бригади 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР» під позивним «Чапай», маючи військове звання «полковник», сприяв діяльності вказаної терористичної організації.

Бойовик із зброєю в руках брав безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям ЗС України, задіяним у проведенні Операції об’єднаних Сил, на території Попаснянського та Слов’яносербського населених пунктів Луганської області.

Крім того, у ході спеціального досудового розслідування іншого кримінального провадження встановлено, що місцева жителька з 2014 року добровільно приєдналася до угруповання бойовиків ОРДЛО та проходить «військову службу» на посаді начальника складу забезпечення так званої 16 БТрО 4 ОМСБр 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР, маючи військове звання «єфрейтор», займається отриманням та видачею продовольства та речового майна для військовослужбовців 16 БТрО, бере активну участь у діяльності терористичної організації «ЛНР», яка здійснює свою діяльність на території населених пунктів Луганщини.

Обох зловмисників суд визнав винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 15 та 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна відповідно.

Наразі вказані особи переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими УСБУ в Черкаській області.

Читайте також:

Військовий «МАКС» із Черкащини отримав осколкове поранення голови на Донбасі. Після лікування сержант знову повернувся у стрій.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x