додому Новини Черкащина На Черкащині зареєстрували майже 20 випадків захворювання на кір

На Черкащині зареєстрували майже 20 випадків захворювання на кір

0

Державною установою "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" проводиться епіднагляд з лабораторним супроводом захворюваності на кір в області. За результатами нагляду станом на 29 січня зареєстровано 18 випадків хворих на кір.

13 із зареєстрованих випадків захворювання траплялися у громадян, які не мали щеплення від інфекції. Так, найбільше захворювань було в Золотоніському районі, вони становлять 13 випадків. У Лисянському та Звенигородському районах по два, Маньківському районі було зареєстровано один. Серед хворих осіб було 10 дітей віком до 17 років.

Державною установою "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" спільно з лікувальною мережею та органами державної влади і місцевого самоврядування в осередках проведені відповідні протиепідемічні і профілактичні заходи. Епідемічна ситуація контрольована.

Спеціалісти зазначають, що основним профілактичним заходом проти кору є вакцинація. Щеплення від кору потрібно робити діткам у віці 1 року, повторне щеплення – в 6 років. Вакцинацію від кору необхідно проводити тим, хто не був раніше щеплений проти даного вірусу, та не хворів ним, підліткам в 15-17 років і дорослим до 35 років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах майже 900 родин відмовилися щеплювати від кору своїх дітей.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version