додому Новини Черкащина На Черкащині зареєстрували громаду ПЦУ: чекають передачу ключів

На Черкащині зареєстрували громаду ПЦУ: чекають передачу ключів

0

В Іркліївській громаді, що в Золотоніському районі, зареєстрували громаду ПЦУ. Були внесені відповідні зміни, а тож зареєстрований статут. Документи оприлюднені на сторінці депутата Іркліївської ради Ліни Найди.

Нагадаємо, що напочатку червня в Іркліївській православній громаді відбувається історичне голосування. Віряни ухвалили рішення розірвати стосунки з церквою так званого московського патріархату і перейти до Православної церкви України. Історія минула та сучасна унеможливлює діяльність на цих землях церкви ворожої до України держави. Тому рішення було свідомим і одноголосним.

Усі юридичні формальності були збережені. З1 липня головою громади призначили Михайла Романюка. Тепер він має повне право завдівати у Свято-Троїцьокому храмі.

Проте на сьогоднішній день ключі від храму, який будували уся Іркліївська громада, так і не передані.

«Тепер ми офіційно маємо на законодавчому рівні єдину помісну ПЦУ на територїї с.Іркліїв. Звертаюсь до вас Іван Лавришин – будьте благорозумні, цінуйте думку більшості людей нашого села, якщо ви за Україну, передайте ключі від нашої Святині громаді! Бо це не ваша власність, цей Собор належить громаді!», – зазначила Ліна Найда.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version