НовиниЧеркащинаНа Черкащині закрили одну на дев'ять сіл аптеку

На Черкащині закрили одну на дев'ять сіл аптеку

-

- Advertisment -

Майже півроку жителі дев’яти сіл Канівського району змушені обходитись без аптеки. Чиновники і підприємці ще на початку червня запевняли, що можуть вирішити проблему за три дні, але досі роботу аптеки не відновили. Про це у Facebook повідомив журналіст Володимир Лимаренко-Полянський.

Селяни вірять, що жахливий стан речей – справа рук безсовісних посадовців.

Навесні 2017 року закрилась аптека у с Межиріч Канівського району. За власним бажанням звільнилась із роботи єдина працівниця аптеки – Світлана Якименко. Відтоді жителі дев’яти сіл району мусять обходитись без аптечного обслуговування.

Враховуючи те, що більшість селян – люди поважного і дуже поважного віку, то, фактично, закриття єдиної аптеки суттєво ускладнило, або й зовсім закрило їм доступ до медикаментів.

Посадовці різних рівнів ще два місяці тому визнали, що проблему можна вирішити за два-три дні. Але ці дні для селян із Межиріча, Михайлівки, Хмільни, Конончі, Гамарні, Луки, Бабичів, Горобіївки та Яблунева досі так і не настали. Незважаючи на улесливі слова районних посадовців, аптека як не працювала, так і не працює. А у її дворі тепер пасуться кози.

У той же час селяни впевнені, що їхній фармацевт не сама пішла з роботи, а її "виїли", створивши екстремальні умови праці.

У бесідах із журналістами місцеві жителі запевняли, що у холодну пору року провізору доводилось працювати в приміщенні, яке не опалюється. А крім того, селяни помітили, що протягом багатьох місяців вище стояча над аптекою організація систематично затримувала доставку ліків. Тому в аптеці часто не можна було придбати навіть найелементарніших ліків та медзасобів.

Також "саботаж" хронічно призводив до малої виручки і давав у руки посадовцям ще один "залізобетонний" аргумент закриття аптеки – нерентабельність.

Тричі жителі сіл звертались на урядову гарячу лінію у прагненні достукатись до совісті чиновників. У відповідь приходили лише відписки.

Своєрідним криком душі стало звернення до голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, під яким підписалось майже вісімсот жителів згаданих дев’яти сіл.

Аналогічного за змістом листа місцеві жителі також надіслали і голові Черкаської обласної ради Олександру Вельбівцю.

Вирішувати проблему із непрацюючою аптекою в Межирічі в Каневі чомусь не поспішають. Приміщення нині стоїть пусткою у центрі села.

Як повідомляв сайт vikka.ua, жителі Чигиринщини у відчаї вийшли на протест проти руйнування їхніх будинків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x