НовиниЧеркащинаНа Черкащині зафіксували більше 20-ти хворих на кір

На Черкащині зафіксували більше 20-ти хворих на кір

-

- Advertisment -

Станом на 19 лютого 2018 року зареєстровано 22 випадки хворих на кір, з яких 17 осіб були не щеплені проти даної інфекції. Про це повідомляє прес-служба ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України".

В Золотоніському районі зареєстровано 15 випадків захворювання на кір, Лисянському та Звенигородському районах по 2, Городищенському, Маньківському та Тальнівському районах по 1. Серед захворілих осіб – 12 дітей віком до 17 років.

Щеплення від кору потрібно робити діткам у віці 1 року, повторне щеплення – в 6 років. Вакцинацію проти кору необхідно проводити тим, хто не був раніше щеплений проти даного вірусу, та не хворів ним, підліткам в 15-17 років.

Дорослі громадяни можуть отримати щеплення у віці до 30 років, якщо немає документального підтвердження про проведення такого щеплення раніше. Це можна зробити в закладах охорони здоров’я за місцем проживання, попередньо придбавши вакцину в аптеці.

Люди, що перехворіли на кір, зберігають стійкість до цього вірусу на все подальше життя. Рецидиви спостерігаються вкрай рідко. Діти до 3-6 міс, що перебувають на грудному вигодовуванні (при умові, що мати хворіла на кір), мають майже 100% імунітет (лише на період годування груддю).

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаському дитячому садочку масово захворіли діти.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x