НовиниНа Черкащині за добу зібрали цілий арсенал вибухівки (ФОТО)

На Черкащині за добу зібрали цілий арсенал вибухівки (ФОТО)

-

- Advertisment -

2 червня о 09:00 до Служби порятунку Монастирищенського району, надійшло повідомлення про те, що поблизу смт Цибулів, на відкритій території, яку селяни використовують як пасовисько, виявлено 18 різноманітних вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової війни, інформує УДСНС у Черкаській області.

Як стало відомо, на вибухонебезпечні знахідки натрапив місцевий житель, коли займався заготівлею сіна для худоби. Розуміючи небезпеку, чоловік одразу зателефонував за номером 101.

Цього ж дня в обласному центрі на території приватного домоволодіння на вулиці Володимира Ложешнікова (колишня вул. Крупської), під час проведення земляних робіт робітники викопали 122 міліметровий артилерійський снаряд часів минулих війн. Аналогічні повідомлення, про виявленні вибухонебезпечних предметів цього дня надійшли також із сіл Хацьки, Черкаського району та Нова Гребля, Жашківського району.

Ще 6 артилерійських снарядів калібром 75 міліметрів цього ж дня були знайдені на околиці села Шендерівка Корсунь-Шевченківського району. Про небезпеку повідомив голова села.

Загалом, впродовж доби на території області було знайдено 27 одиниць вибухонебезпечних предметів різного калібру.

На даний час в усіх місцях виявлення вибухонебезпечних знахідок виставлена охорона із числа працівників національної поліції. Надані заявки на вилучення та знищення боєприпасів по черзі обслуговані піротехнічною групою АРЗ СП управління ДСНС.

Всього з початку року в області саперами управління виявлено та знищено вже 569 боєприпасів часів минулих війн. Серед них артилерійські снаряди, гранати, мінометні та протитанкові міни, авіаційні бомби та вибухонебезпечні предмети.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах під час проведення земляних робіт містяни знайшли артснаряд.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські артисти виступили для рятувальників на Донеччині (ВІДЕО)

Черкаський гурт “Крутий заміс”, солістом якого є пожежний-рятувальник з Чигирина відвідав колег з Донецької області. Про це пишуть на...

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x