НовиниЧеркащинаНа Черкащині вшанують кобзаря, що зіграв у фільмі «Богдан...

На Черкащині вшанують кобзаря, що зіграв у фільмі «Богдан Хмельницький»

-

- Advertisment -

Пам’ятник кобзареві Тарасу Силенку планують встановити в Холодному Яру, що на Чигиринщині. Відкриття заплановане на день вшанування холодноярських героїв. Вшанування пройдуть 25 червня на хуторі Буда, розповів президент історичного клубу Холодний Яр Роман Коваль.

За словами Романа Коваля, композицію кобзаря створив член Національної спілки художників України Ігор Семак, скульптор із Калуша. Власне, сам Тарас Силенко помер 22 червня 2021 року на 49 році життя. Він був народним артистом України. Родом із Києва. Зіграв кобзаря у кількох художніх фільмах, у тому числі «Богдан Хмельницький», «Гіркі жниви».

Кошти можна перерахувати на картку в Приватбанку 4731 2196 4692 0573, Оксана Герасимюк, секретар оргкомітету. Уже зібрано майже 90 тис. грн..

«Плануємо цього року видати й книжку спогадів про Тараса Силенка – до його 50-ліття. А це нова стаття видатків. До того ж, скульптор з Вінниччини Микола Крижанівський почав роботу ще для одного скульптурного образу Тараса – або на його могилу на Богуславщині, або для Медведівського музею. Тож, хто мав і має намір офірувати на вшанування народного співця Тараса Силенка, у Вас ще така можливість є», – зазначив Роман Коваль.

Також він просить тих, хто знав Тараса, написати свій спогад-згадку про нього та вислати разом з фотографією на адресу: kovalroman1@gmail.com

26-те вшанування героїв Холодного Яру розпочнеться 25 червня. Початок – о 13.00 на Чигиринщині, на хуторі Буда, біля дуба Максима Залізняка.

Читайте також

У Черкасах комунальники започаткували проект #СтопСвин

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x