НовиниЧеркащинаНа Черкащині вшанували подвиг учасників Революції Гідності (ФОТО)

На Черкащині вшанували подвиг учасників Революції Гідності (ФОТО)

-

- Advertisment -

Згадати героїзм учасників Революції Гідності та віддати шану жертві Небесної Сотні прийшли жителі Черкас, військові, обласні та міські владці до пам’ятного знаку "Борцям за волю України". Потому провели молебень за загиблими на майдані у ці лютневі дні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, повідомляє прес-служба ОДА.

Події на Майдані у 2014 році консолідували українське суспільство та визначили його курс розвитку, зазначив заступник очільника області Костянтин Омаргалієв звертаючись до учасників заходів в обласному краєзнавчому музеї. Тут, з нагоди Дня Гроїв Небесної Сотні, відбувся показ документального фільму "Зима, що нас змінила".

"Майдан став справжнім горнилом, у полум’ї якого загартовувалася нова Україна, нові українські патріоти, нова українська нація, – наголосив посадовець. – Подвиг Героїв Небесної Сотні назавжди змінив новітню українську історію. Ті, хто відстоював Україну на майдані, потім боронили її цілісність уже в запеклих боях на кордоні. Сьогодні вшановуємо тих, хто віддав своє життя та здоров’я за наше з вами краще майбутнє. Втім боротьба триває! І наше з вами завдання – продовжити благородну справу, за яку стояли Герої Небесної Сотні, і перемогти!"

Перед показом фільму заступник очільника області вручив Учасникам Революції Гідності з Черкащини почесні відзнаки "Холодний Яр" та "Черкаській області – 65". Зокрема Володимиру Воропаю, Василю Кірічеку, Леоніду Зелененку, Олександру Панімашу, Валерію Холоденку та Михайлу Криховецькому.

Додамо, серед 107 героїв Небесної Сотні є і наші земляки:

Горошишин Максим Максимович

Народився 14 квітня 1989 року – загинув 20 лютого 2014 року.

Проживав у с. Грушківка Кам’янського району Черкаської області. Під час заворушень 19 січня на вулиці Грушевського отруївся газом, отримав запалення легень, яке переросло у важку форму. Його поховали у рідному селі.

Паращук Юрій Григорович

Народився 1 липня 1966 року – загинув 20 лютого 2014 року.

Народився у м. Тальне Черкаської області. На Майдані перебував
від 1 грудня 2013 року. 18 лютого допомагав виносити поранених. Отримав кульове поранення під час відступу силовиків на вул. Інститутській. Похований у рідному місті.

Пасхалін Юрій Олександрович

Народився 18 січня 1984 року – загинув 19 лютого 2014 року.

Народився у с. Носачів Смілянського району Черкаської області. Навчався у м. Сміла та був вихованцем Школи олімпійських резервів у Харкові. Разом із колегами ходив на Майдан. Загинув від вогнепальних поранень.

Саєнко Андрій Степанович

Народився 26 жовтня 1962 року – загинув 20 лютого 2014 року.

Народився у м. Сміла Черкаської області. Відбув строкову службу. Був активним громадським діячем,  учасником "Помаранчевої революції" 2004 року. Член 7-ої сотні самооборони Майдану. Загинув від кулі снайпера.

Сергієнко Василь Миколайович

Народився 23 квітня 1956 року – загинув 4 квітня 2014 року.

Український журналіст, поет, соціолог, громадський діяч. Був активним учасником Революції гідності, взимку 2013–2014 років неодноразово їздив на Майдан Незалежності у Києві. Похований у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Смоленський Віталій Віталійович

Народився 5 травня 1984 – загинув 20 лютого 2014 року.

Родом із с. Фурманка Уманського району Черкаської області. Жив та працював у Києві. Підтримував Майдан, де й трагічно загинув. Похований у рідному селі.

Чернець Віктор Григорович

Народився 27 травня 1977 – загинув 19 лютого 2014 року.

Народився у с. Подібна Маньківського району Черкаської області. Загинув Віктор під колесами джипа, що намагався прорватися крізь блокпост від "тітушок" та спецпризначенців біля його рідного села.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в зоні ООС загинув молодий черкащанин.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині рятувальники зводять укріплювальні дамби

У зоні підтоплення та на понижених прирічкових територіях Черкаської області рятувальники вживають превентивних заходів для запобігання погіршенню ситуації. Про...

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x