НовиниЧеркащинаНа Черкащині визначили цьогорічного лауреата премії Максимовича

На Черкащині визначили цьогорічного лауреата премії Максимовича

-

- Advertisment -

Вручення обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича відбулося нещодавно на Черкащині. У цьому році її вручили доктору історичних наук, професору ЧНУ ім. Б. Хмельницького Анатолію Чабану. Про це повідомляє пресслужба ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Вручення відзнаки відбулося у селі Красенівка Чорнобаївської ОТГ, на батьківщині видатного українського богатиря Івана Піддубного. Цього року виповнилося 150 років від дня народження силача.

Краєзнавчої премії імені Максимовича у номінації громадських музеїв цього року удостоївся музей історії села Красенівка імені Івана Піддубного. Тож вибір місця для пошанування цьогорічних лауреатів видався цілком логічним.

премія максимовича
cdu.edu.ua

Премії імені Михайла Максимовича 2021 року професор Анатолій Чабан удостоєний за книгу «Щедрий стіл Середньої Наддніпрянщини». У ній, на основі ґрунтовного дослідження джерел, дослідницької та художньої літератури висвітлено особливості харчування населення Середньої Наддніпрянщини в історичній ретроспективі, становлення народних традицій приготування страв та етикету споживання. З’ясовано, як із чого в наших краях готували страви, описано кухню та кухонний інвентар, систему обрядових, традиційних та призабутих страв та напоїв Черкащини.

Диплом лауреата краєзнавчої премії Почесному краєзнавцю України Анатолію Чабану вручив заступник голови Черкаської облради Михайло Мушієк. Цьогорічного лауреата привітали начальник управління культури та охорони культурної спадщини облдержадміністрації Олександр Шабатін, голова конкурсної комісії Валентин Лазуренко та представники громадськості.

Як повідомляла раніше vikka.ua, Двоє черкаських гімнастів виступатимуть на чемпіонаті світу в Японії

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x