НовиниНа Черкащині виявили масове вбивство собак

На Черкащині виявили масове вбивство собак

-

- Advertisment -

30 січня посеред білого дня відбувся розстріл тварин у Єрках. 14 лютого собак стріляли вже в Катеринополі. Тварин знищують місцеві мисливці. Офіційна причина – сказ. Наприкінці січня скажена собака покусала господаря. Лікування обійшлося потерпілому у кругленьку суму. Вакцину від сказу Україна не виробляє. Ліки від інших виробників карколомно дорогі, пише сайт "Вісті Черкащини".

Керівники селищних рад знайшли вихід: щоб погасити спалах хвороби, дали команду відстрілювати безпритульних собак. Мисливці полювали не криючись, попри те, що відстріл собак в населених пунктах суворо заборонений законом. Замість відстрілу хворих тварин, убивали відв’язаних домашніх та абсолютно здорових "ручних" собак, яких годували та пестили місцеві жителі. Відстріл відбувався жорстоко: собаки, нічого не підозрюючи, самі бігли до мисливців, лащилися. Мисливці застрелили Рижика, Квітня та багатьох інших селищних улюбленців.

Трупи убитих собак тижнями валяються на вулицях біля ринку.

– Собаки лежать не на території базару, – каже базарком Надія Каратніцька.

Розстріли собак у Катеринополі – не поодинокий випадок. Стрілянину на базарі чути бодай раз на місяць. Коли стріляли собак у Єрках, одна із активісток зателефонувала Єрківському селищному голові.

– Я не знаю іншого способу, як зупинити епідемію, – каже Леонід Польовий.

– Стріляти собак у населеному пункті категорично заборонено, – каже голова товариства мисливців і рибалок Тальнівського району Іван Решетник. – Вогонь можна вести не ближче ніж за 200 метрів від житла людей. Виключення – загроза епідемії сказу. Тоді беруть дозвіл у Черкаської обласної протиепізоотичної комісії й стріляють просто в населених пунктах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські собаки дотримуються правил етикету.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x