додому Новини Черкащина На Черкащині виявили факт завищення тарифів на теплову енергію

На Черкащині виявили факт завищення тарифів на теплову енергію

1

Фахівці Держпродспоживслужби провели у травні 2021 року плановий захід державного нагляду з питань дотримання вимог щодо формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води жителям одного з районів Черкащини.

Під час перевірки було виявлено факт завищення тарифів, інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Одне з підприємств розрахувало тарифи на визначені послуги з порушеннями вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, зокрема, включені у тарифи необґрунтовані витрати на організацію перевезення вантажів та завищені витрати на оплату послуг банку. Так, розміри тарифів на послуги з централізованого опалення для всіх категорій споживачів є економічно необґрунтованими.

Таким чином, за результатом перевірки визначено, що тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів застосовані підприємством завищені  на 3,84 грн/Гкал. з ПДВ, а скориговані тарифи завищені на 3,85 грн/Гкал. з ПДВ.

Головне управління зобов’язало комунальне підприємство повернути споживачам необґрунтовано нараховану суму у розмірі 27,3 тис. грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, бюджет Черкас поповнився на понад 10 мільйонів гривень.

 

1 коментар

  1. В Черкасах виявнено взагалі незаконний тариф на незаконну послугу, встановлений Черкаським виконавчим комітетом.
    Постановою Шостого апеляційного суду від 02.02.2021 у справі 580/2470/20 визнано протиправними рішення виконавчого комітету ЧМР «Про встановлення тарифів на обслуговування ІТП в житлових будинках, що перебувають на балансі КПТМ «Черкаситеплокомуненерго». На виконання постанови суду ЧТКЕ нарахування платежу з 02.02.2021 року припинив. А заборгованість за протиправним рішення виконкому співвласникам багатоквартирних будинків не списав, отримані кошти співвласникам не повертає. 
    Але ЗМІ таке чомусь не оприлюднюють.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version