НовиниЧеркащинаНа Черкащині висадили понад три гектари сосен

На Черкащині висадили понад три гектари сосен

-

- Advertisment -

Плантацію новорічних ялинок створили лісівники цієї осені на території Руськополянського лісництва Черкаського лісгоспу. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На площі 3,1 га висадили понад п’ятнадцять тисяч сіянців сосни кримської, вирощених у власному розсаднику. Садіння проводили за допомогою лісопосадкової машини, адже в такий спосіб приживлюваність буде практично стовідсоткова, стверджують лісівники.

Для того, аби щороку забезпечувати попит населення новорічними деревцями, лісівникам необхідно постійно закладати нові плантації новорічних ялинок. Цей процес безперервний, а ще досить тривалий та клопіткий, адже висаджені цього року сіянці сосни кримської стануть ялинками для реалізації щонайменше через п’ять років. Так, приміром, навесні наступного року черкаські лісівники планують створити плантації новорічних ялинок сосни кримської на площі понад 5 га – посадкового матеріалу для цього вдосталь.

Окрім того, навесні цього року у Дубіївському лісництві було створено плантацію новорічних ялинок сосни звичайної на площі 0,45 га та у Білозірському лісництві – на площі 0,34 га.

Загалом у Черкаському лісгоспі цього року до новорічно-різдвяних свят готові реалізувати близько трьох тисяч новорічних красунь – це й сосни, і ялини, вирощені лісівниками на спеціальних плантаціях.

Як повідомляв сайт vikka.ua, стало відомо, за скільки черкащани зможуть придбати новорічну красуню.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x