НовиниКриміналНа Черкащині викритий СБУ агент фсб постане перед судом

На Черкащині викритий СБУ агент фсб постане перед судом

-

- Advertisment -

СБУ завершила досудове розслідування стосовно ворожого агента, який збирав та передавав російським спецслужбам координати блокпостів, підрозділів ЗСУ, силових структур та адміністративних будівель Черкащини, інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства, обвинуваченим є місцевий мешканець, колишній працівник органів виконавчої влади та активний «шанувальник» забороненої партії шарія. За вказівками кураторів він вів активний збір інформації про розташуваня підрозділів силових структур і військових частин, а також адмінбудівель органів державної влади та судових установ. За кожне повідомлення йому обіцяли грошову винагороду. Для анонімності агент спілкувався зі своїми кураторами виключно через месенджері, де і передавав фото та точну геолокацію об’єктів.

Крім того, встановлено, що інформатор просив у співробітників фсб зброю, а саме:

– пістолети з глушником та прицілами;

– набої з магазинами;

– гранати із запалами;

–протипіхотні міни МОН-50 із радіодетонаторами.

Потреби у такому «арсеналі зброї» пояснив тим, що хотів бути готовим підтримувати ворожі війська, коли вони зайдуть на територію Черкаської області.

На початку червня цього року, у ході проведення багатоетапної спецоперації СБУ спрацювало на випередження і нового витоку даних не відбулося, а самого зрадника затримано «на гарячому» – під час зйомки одного з військових об’єктів регіону. Наразі обвинувальний акт щодо зловмисника направлено до суду.

Йому інкримінують вчинення злочину за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна. Викриття зрадника здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x