додому Новини На Черкащині виготовляють запчастини для російських БУКів (ВІДЕО)

На Черкащині виготовляють запчастини для російських БУКів (ВІДЕО)

0

У Черкаській області існує філіал російського підприємства, яке виготовляє запчастини для російських БУКів, повідомляють у сюжеті "Подробностей".

Колишнього директора Шполянського заводу запасних частин Михайла Шандрука звільнили три роки тому, коли він почав цікавитися, чому українське підприємство працює на оборону чужої держави.

– Фактично контролює цей завод Росія. Російська федерація не має і не може виготовити ці запасні частини десь в іншому місці. Знаю, що виготовляють їх із заощадженням, щоб на майбутнє вистачило. Як перевозять і передають їх, я не знаю, – говорить Шандрук.

У фонді держмайна запевняють, що підприємство належить Російській Федерації. А згідно документів, на кінець 2012 року фонд держмайна не підтвердив права власності Росії на шполянський завод. Про те ж саме вже у квітні 2014 року доповіло головне управління контррозвідки СБУ.

За словами нинішнього директора Шполянського заводу запасних частин Андрія Москви, в Україні є і українське, і російське підприємства. Останнє – це філіал "Метровагонмарша". За словами директора там виготовляють вагони та рельсовий транспорт.

У Черкаській ОДА ситуацію не коментуватимуть, поки не розберуться у ситуації.

Джерело: podrobnosti.ua

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version