НовиниНа Черкащині відзначили річницю прийняття Конституції всіх дітей світу...

На Черкащині відзначили річницю прийняття Конституції всіх дітей світу (ФОТО)

-

- Advertisment -

18 листопада 2016 року напередодні відзначення 27-ої річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини у приміщенні Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій службою у справах дітей облдержадміністрації проведено "круглий стіл", у якому взяли участь діти, представники органів влади: заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв, працівники управлінь освіти і науки, у справах сім’ї, молоді та спорту, культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації, Черкаського обласного відділення Дитячого Фонду України. Про це інформують у службі у справах дітей Черкаської ОДА.

Учасники "круглого столу" мали можливість ще раз проаналізувати стан виконання положень Конвенції в нашій області, поглибити розуміння цього документу, обмінятися думками щодо дотримання прав дитини в різних аспектах. Зокрема обговорено було право дитини на життя, ім’я, виховання в сім’ї, власну думку, отримання інформації, захист від насильства, експлуатації та збройних конфліктів.

Під час заходу проведено ІІІ (заключний) етап обласного конкурсу серед учнів загальноосвітніх шкіл області "Подорож по алеї правових знань", який ось уже дев’ятий рік поспіль проводиться за ініціативи служби у справах дітей обласної державної адміністрації з метою підвищення правової обізнаності дітей.

Для участі у ІІІ етапі конкурсу приїхали 14 дітей з 13 районів, міст, області – переможці ІІ (районного, міського) етапів конкурсу, які виконали тестову роботу з 25 запитань щодо основ правознавства.

За результатами виконаних робіт ІІІ місце у конкурсі посіла Комишна Вікторія – учениця 10 класу Благодатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Г.П. Берези Золотоніського району.

ІІ місце – Варданян Анна – учениця 9 класу Канівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3.

Переможцем конкурсу став Марігун Артем – учень 11 класу Золотоніської спеціалізованої школи №1.

Підводячи підсумки зустрічі, учасники "круглого столу" зауважили, що Конвенція ООН про права дитини надає дітям багато фундаментальних прав. Досягти поліпшення ситуації по відношенню до дітей можна лише професійному аналізу кожної конкретної справи, де задіяні інтереси дитини, підвищенню загальної культури батьків та їх відповідальності за виховання дітей, роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування на всіх рівнях у напрямку забезпечення найкращих інтересів дітей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, красуня із Черкас підкорила чемпіонат України з бодібілдингу та фітнесу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах сталася пожежа на балконі багатоповерхівки

У Черкасах 7 травня виникла пожежа балкону на 8-му поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку по проспекту Перемоги. Про це повідомляє...

32-річний черкащанин загинув у російсько-українській війні

Черкаська громада попрощалася зі старшим солдатом Сергієм Павленком. Захиснику було 32 роки. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x