НовиниЧеркащинаНа Черкащині відзначили 80-ту річницю з дня народження В’ячеслава...

На Черкащині відзначили 80-ту річницю з дня народження В’ячеслава Чорновола (ФОТО)

-

- Advertisment -

З нагоди 80-ї річниці народження В'ячеслава Чорновола на Черкащині проводилися різні заходи. Так, вечір пам’яті відбувся у Черкасах. Його провели в міському будинку культури імені Івана Кулика.

Під час зустрічі продемонстрували фільм про його життя та фрагменти публічних виступів політика. Окрім цього, у холі будинку культури працювала виставка публіцистичних матеріалів про життя й погляди відомого українського політика. Її оформила Центральна міська бібліотека ім. Лесі Українки.Про це пише "Нова Доба".

Фото: "Нова Доба"

До пам’ятного вечора долучився і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом зі своїм заступником Геннадієм Шевченком.

Під час зустрічі заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль нагородив ювілейною відзнакою "200 років від дня народження Тараса Шевченка" Валентину Коваленко, яка нині очолює обласну організацію Народного Руху України.

Окрім заходів у Черкасах святкування з нагоди дня народження очільника "Народного руху України" провели й на Звенигородщині.

На території садиби-музею у селі Вільховець, звідки політик родом, провели мітинг. У заходах брали участь очільники Звенигородського та Шполянського районів, а також рухівці за Шполянщини.

"Цього року до садиби-музею завітало більше шести тисяч відвідувачів. Люди їдуть як з України так і з ближнього і далекого зарубіжжя. Зокрема, були відвідувачі з Португалії, Польщі, країн Прибалтики", – відзначив директор садиби-музею Василь Стрижиус.

Нагадаємо, що згідно з указ Президента України "Про проведення в країні заходів присвячених 80-річчю від дня народження В’ячеслава Чорновола" святкування з нагоди ювілею українського політика будуть проводитися з грудня 2017 по березень 2018 року в Києві, на батьківщині В'ячеслава Чорновола в Черкаській області та в інших населених пунктах України, що пов’язані з його діяльністю.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до 80-ї річниці народження В’ячеслава Чорновола у Черкасах хочуть реконструювати сквер його імені.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x