НовиниЧеркащинаНа Черкащині відновлять старий дерев’яний млин-вітряк (ФОТО)

На Черкащині відновлять старий дерев’яний млин-вітряк (ФОТО)

-

- Advertisment -

У селі Капустине Шполянського району хочуть відновити старий дерев’яний млин-вітряк. Споруду після Другої світової війни збудував місцевий майстер Аврам Дівуха. Зараз млин не працює. На його відновлення треба більше 100 тисяч гривень. Сільська рада виділяє 60 тисяч. Про це повідомляють "Вечірні Черкаси".

"Ми вже взяли вітряк на баланс, – каже сільський голова Капустиного Наталія Колісник. – Думали розпочати роботи восени, але зрештою вирішили перенести на весну. Цей млин розташовано поблизу тракторної бригади. Звернулися до одного з підприємців із сусіднього Скотаревого. Він порахував вартість робіт і назвав суму – 155 тисяч гривень. Це для нас дуже дорого. Поговорили з іншим майстром – Валерієм Мірошником. У разі чого сподіваємося на фінансову допомогу місцевого господарства. Хочемо замінити все дерево, в тому числі й крила вітряка. В селі Лебедині нашого району вітряк обшили металопрофілем. Мені це не дуже подобається, бо якось не збережено автентичність. А ми хочемо, аби до Капустиного приїжджали туристи й дивилися на ці витвори рук людських".

У селі є ще один млин-вітряк. Збудував його брат Аврама Дівухи – Марко. Його вже відновлює Юрій Лопатін зі Шполи. Цей млин значно менший від Аврамового. Марко Дівуха збудував його для власних потреб неподалік своєї хати. Третій вітряк, який був у Капустиному кілька років тому, згорів після пожежі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за два тижні у Черкасах почнуть ямковий ремонт доріг.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x