НовиниЧеркащинаНа Черкащині відновило роботу підприємство з видобутку бентонітових глин...

На Черкащині відновило роботу підприємство з видобутку бентонітових глин (Фото)

-

- Advertisment -

Після тривалого періоду нестабільної роботи та вимушеного простою в області відновило свою роботу Публічне акціонерне товариство «Дашуківські бентоніти».

про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

ck-oda.gov.ua

Сировинною базою ПАТ «Дашуківські бентоніти» є унікальна ділянка Черкаського родовища бентонітових глин, що розташована біля села Дашуківка Лисянського району. Там знаходиться одне із найбільших (майже 90 %) всіх покладів бентонітових глин в Україні.

Після рейдерського захоплення у 2015 році, підприємство фактично зупинило свою роботу, спецдозвіл на видобування не був подовжений, не подавалась фінансова звітність, робітники були звільнені, заборгованість із заробітної плати сягала близько 2,5 млн. грн.

Колись успішне підприємство з видобутку та переробки бентонітових і палигорскітових глин, яке пройшло 30-річний шлях від невеликого кар’єру з видобутку глини до заводу-лідера на ринку бентонітової продукції країн СНД і Європи, тривалий час не працювало, відстоюючи свої права в суді.

У червні поточного року підприємство повернуло у свою власність всю територію Дашуківських покладів бентонітових глин, поновило ліцензію на користування надрами та видобуток копалин і поступово відновлює свою господарську діяльність. Ведуться роботи з усунення зсувів у кар’єрі, який був бездоглядним з часу припинення його експлуатації. Підприємство відновлюється поступово, але активно: самоскиди вивозять обсипаний ґрунт на терикони, працює потужна імпортна техніка.

Наразі йде набір нових висококваліфікованих спеціалістах: гірничих і інженерах, лаборантах, будівельниках, механіках, фахівцях в гірничо-добувній галузі. У планах керівництва підприємства – виходити на новий рівень розвитку та розпочати у 2021 році будівництво нового підприємства модульного типу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у селі на Чорнобаївщині будують амбулаторію сімейної медицини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x