додому Новини Черкащина На Черкащині віднайшли стару могилу: шукають, хто може відновити поховання

На Черкащині віднайшли стару могилу: шукають, хто може відновити поховання

0

На Черкащині в Христинівці на старій частині кладовища віднайшли стару могилу. Їі виявили історики. Нині ж вони шукають тих, хто вміє, як і відновити пам’ятник, який завалився. Про це повідомляється на сторінці Старовинні цвинтарі в Україні.

За словами учасника групи Влада Плахотнюка, віднайдена могила Івана Дульнєва на закинутій частині цвинтаря у селі Христинівка (Черкаська область). Представник відомої у минулі роки родини у Христинівці.

Троє з його братів – Борис, Михайло та Юхим (Єфим) – всі працювали машиністами у паровозному депо Христинівка на початку 20 століття, двоє з яких – Михайло та Юхим були репресованими у 1930-х. Репресованими були також чоловік їх сестри – машиніст Володимир Рутковскький, брати жінки Юхима Дульнєва. Вони були пов’язані з “білою армією”.

«Можливо, хтось із учасників групи має досвід відновлення та збереження подібних поховань та підкаже, як цей пам’ятник краще поставити на місце», – запитує Влад Плохотнюк.

Читайте також

  • Археологи відновили розкопки в середмісті Черкас поблизу Долини троянд. Решткам, які там вдалося розкопати — понад триста років. Частина із них належить дітям. Більше стане відомо після дослідження антрополога, розповів керівник експедиції Дмитро Куштан

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version