НовиниНа Черкащині відмовилися перейменовувати вулиці Маркса та Енгельса

На Черкащині відмовилися перейменовувати вулиці Маркса та Енгельса

-

- Advertisment -

Депутати Катеринопільської селищної ради не змогли перейменувати вулиці міста. Окрім того, відкинули пропозицію топонімічної комісії стосовно перейменування вулиць на честь відомих земляків, як от Сергій Єфремов, Павло Филипович, Семен Гризло, В’ячеслав Чорновіл, Руслан Бобуров, Яків Івашкевич.

"Що я дітям скажу, коли мене запитають, хто такий Сергій Єфремов? Маркса я знаю – це відомий філософ і економіст, а от Єфремова – ні", – зауважив депутат від ВО "Черкащани" Олександр Волинець.

Не витримав критики катеринопільських депутатів і полковник Вільного козацтва Семен Гризло, який розгромив під Смілою війська кривавого комісара Муравйова. (Цей комісар віддав наказ розстрілювати людей тільки за те, що вони розмовляли українською). Про Гризла пишуть книги, знімають фільми, ним пишається вся Україна, а для депутата (щоправда, минулого скликання) Віктор Шеремета – це "бандит", який у його бабці відібрав відро ячменю.

"Бандитом" був, очевидно, і Руслан Бобуров (легенда батальйону "Айдар"), вулиця на честь якого проіснувала всього 24 дні (тобто від сесії до сесії). Коли тіло цього славетного воїна везли на батьківщину, то люди по всій Україні ставали на коліна, щоб віддати шану герою. На жаль, для депутатів вистачило 14 підписів, зібраних по вулиці Залізничній, щоб відмінити своє попереднє рішення.

Не зміг скласти конкуренцію Марксу та Енгельсу також В’ячеслав Чорновіл (родом із Єрок) – людина, що могла переламати хід української історії.

Водночас Христинівка, Умань і Сміла мають вулиці на честь генерала Юрія Тютюнника, Героїв Крут та отаманів-холодноярців. Також вулиці набули імен Степана Бандери, Романа Шухевича. А ще у Христинівці назвали сквер біля автовокзалу на честь жительки цього містечка Галини Дидик – зв’язкової і довіреної особи головнокомандувача УПА Романа Шухевича. У Смілі з’явилася вулиця Героїв УПА.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на честь героїв Небесної Сотні на Черкащині перейменували 17 вулиць.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

На Черкащині судитимуть водія, який пропонував хабар поліцейським

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт проти жителя міста Черкаси, який запропонував неправомірну вигоду працівникам поліції. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x