НовиниЧеркащинаНа Черкащині відкрили меморіальну дошку Діду Панасу (ФОТО)

На Черкащині відкрили меморіальну дошку Діду Панасу (ФОТО)

-

- Advertisment -

9 листопада у Тальному на фасаді школи №2 встановили пам’ятну дошку, присвячену заслуженому артисту України Петру Весклярову. На ній фото "діда Панаса" і напис: "На цьому місці стояв будинок, в якому народився в 1911 році, Заслужений артист України: Петро Вескляров і проживав тут до 1930 року. Вів на телебаченні майже сорок років, вечірню казку, як "дід Панас", пишуть "Вісті Черкащини".

"За твердженнями старожилів, хата, де жила сім’я діда Панаса, була на місці школи. Особисто я чув, що вона знаходилась біля річки, знайомі казали, що на іншій вулиці, – розповідає директор загальноосвітньої школи №2 Тарас Солошенко. – Коли почалися монтажні роботи на будівлі школи, учні запитували, що то має бути. Тому, ми вмикали їм аудіо-записи казок "діда Панаса", які завантажили з інтернету. Крім того, вчителі розповіли учням про Весклярова".

Для тальнівчан земляк завжди був об’єктом гордощів, адже народився він у Тальному, а потім разом із батьками жив у комуні села Здобуток, яке зараз входить до Тальнівської ОТГ. Місцевий драмгурток дав йому путівку у творче життя.

Уже після відкриття меморіальної дошки тальнівці активно заговорили про проведення біля колишнього палацу графа Шувалова фестивалю казок "Дід Панас", а відомий казкар Сашко Лірник навіть запевнив у Facebook, що вже подав на реєстрацію фестиваль із такою назвою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до Черкас завітає Патріарх Філарет.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x