НовиниЧеркащинаНа Черкащині відкрили "Інститут здоров’я рослин" (ФОТО)

На Черкащині відкрили "Інститут здоров’я рослин" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Інновації стають доступнішими для українських аграріїв. До їхніх послуг тепер "Інститут здоров’я рослин". Його офіційно запустили в обласному центрі. Задумали та втілили науково-корисну ідею зі створення передового вітчизняного Науково-дослідного інституту в ГК "UKRAVIT". Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

"Інститут здоров’я рослин" – унікальний проект для України. Над найновішими розробками та дослідженнями якості уже готової продукції тут працюють кращі науковці Україна та світу. До їхніх послуг – лабораторна база з надточним обладнанням виробництва Японії, Швейцарії, Німеччини і США. "Інститут" працює у форматі "Green Chemistry" ("зелена хімія"). Він передбачає дбайливе ставлення до природи і максимальне зменшення використання шкідливих компонентів.

"Це – новий стандарт якості для нашої продукції та всього аграрного сектору України, – говорить власник ГК "UKRAVIT" Віталій Ільченко. – Хочемо, щоб аграрії вирощували гарні та якісні врожаї. І, найголовніше, щоб ці врожаї були безпечні для нас, наших дітей. При непрофесійному підході, земля виснажується. І ті чорноземи, якими ми так пишаємося, перетворюються у пісок, на якому може вирости рослина лише завдяки великій кількості добрив. Ми ж хочемо змінити ставлення аграріїв до нашої землі, врожаїв, землеробства загалом".

В "Інституті" аграрії також можуть перевірити якість продукції від постачальника. Тут надають увесь комплекс послуг: від аналізу добрив до насіння рослин. Цьогоріч, додає Віталій Ільченко, планують отримати міжнародну сертифікацію для "Інституту здоров’я рослин". Аби видані ним документи визнавалися в усьому світі.

"Пам’ятаю, як півтора-два роки тому Віталій з піднесенням розповідав про ідею створення такого Інституту, – зауважує заступник очільника області Ярослав Березань, який завітав на офіційне відкриття "Інституту здоров’я рослин". – І з кожним приїздом в "UKRAVIT" бачив зміни, які тут відбуваються з розширення виробництва, втілення задуманого. Вдячний нашим підприємцям за те, що вони роблять для розвитку Черкащини та України в цілому. Радий, що у них виходить втілювати ті ідеї, які їм цікаві. І це вдається унікально та корисно. Ми можемо експортувати якісний продукт, а не сировину, надавати передові наукові послуги, а не звертатися за цим в європейські інститутції. І до цього треба прагнути".

За два роки в ГК "UKRAVIT" планують відкрити філії "Інституту здоров’я рослин" в усіх регіонах України. Тут проводитимуть первинні досліди, а глибинні аналізи у центральному офісі – у Черкасах. "Інститут" пропонує робочі місця для українських науковців, відкритий до співпраці зі студентами вишів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, педагоги Черкащини перейняли досвід в американських вчителів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x