НовиниЧеркащинаНа Черкащині відкрили Центр безпеки громадян (ФОТО)

На Черкащині відкрили Центр безпеки громадян (ФОТО)

-

- Advertisment -

23 серпня у селі Руська Поляна Руськополянської об’єднаної територіальної громади відбулось урочисте відкриття Центру безпеки громадян. Про це інформує пресслужба УДСНС у Черкаській області.

Виступаючи перед присутніми, почесні гості відзначали високий рівень громадянської активності усієї громади, постійну участь у зведенні цього об"єкту не лише органів влади, а й простих людей. Достатньо лише пригадати кількамісячні толоки вихідного дня, до яких долучалися сотні селян.

Як зазначив перший заступник начальника Управління Сергій Озеран, "Центр безпеки, дозволить більше ефективно та оперативно реагувати на можливі загрози, що дозволить вплинути на загальний рівень цивільного захисту громадян".

Варто зазначити, що з початком функціонування Центру безпеки, пожежний розрахунок буде включено до районного плану залучення сил та засобів на ліквідацію надзвичайних подій. А за Муніципальною угодою, яку укладено між кількома сусідніми ОТГ, в зоні оперативного реагування новоствореного підрозділу будуть не лише Руська Поляна та Геронимівка, а й села Дубіївка, Хутори, Степанки та Хацьки.

Важливою у будівництві стала участь українського козацтва з місцевої козацької сотні імені Петра Дорошенка.

Взагалі, варто відмітити зростання активності козацтва у вирішенні багатьох важливих питань громад. Козаки надають допомогу у охороні громадського порядку, за потреби активно долучаються до інших проектів.

Зовсім нещодавно між керівництвом Руськополянської козачої сотні та черкаським міськрайонним відділом Управління було підписано Меморандум про співпрацю. Відповідно до положень цього документу, поміж іншого, 20 козаків пройдуть спеціальне 140 годинне навчання, після чого у складі сільського пожежного розрахунку будуть заступати на цілодобове чергування разом із водіями пожежного автомобіля, які таке навчання вже пройшли і прийняті на роботу до Центру безпеки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в ОТГ на Черкащині створили клумбу-лабіринт.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські волонтери роздали дітям 3 тисячі пакунків із солодощами (ВІДЕО)

У Черкасах безкоштовно роздавали солодощі. Діти віком від 3 до 14 років отримали пакунки з цукерками. Інформує власкор ВІККА....

У Черкасах на місці пляжу збудують апарт-готель висотою 33 метри (ДОКУМЕНТ)

У Черкасах на місці колишнього пляжу «Рівєра» планують збудувати апарт-готель. Відповідний дозвіл надав департамент архітектури та містобудування Черкаської міської...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x