НовиниЧеркащинаНа Черкащині віддали під «Сади перемоги» гектари землі

На Черкащині віддали під «Сади перемоги» гектари землі

-

- Advertisment -

У Зорівській громаді, що на Золотоніщині, під реалізацію проекту «Сади перемоги» знайшли і передали понад 6 га земель. Найбільші площі засадили картоплею. Решту – квасолею, цибулею, огірками. Під «Сади Перемоги» використали усі вільні ділянки біля шкіл і садочків громади, а також ділянки, які не в змозі обробляти місцеві жителі, розповідає голова Зорівської громади Галина Галушко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Зорівська громада стала учасником пілотного проекту «Сади Перемоги». За цим проектом громаді надали посадковий матеріал, а також біодобрива.

За словами Галини Галушко, майбутній врожай планують використати на власні потреби. У першу чергу на харчування дітей у садочках та школах.

«Раніше придбання продуктів, зокрема овочів, для харчування дітей в школах і садочках фінансувалося з бюджету громади. На це йшли великі кошти. Ми подумали, що можемо перекрити ці поставки власними силами. Зараз ці витрати ми мінімізуємо і використовуватиме овочі, висаджені в рамках проекту «Сади перемоги», – розповіла Галина Галушко.

Також продукція, вирощена в рамках проекту, використовуватимуть, як допомогу переселенцям, яких в громаді близько 200 осіб, та передаватимуть в ЗСУ. Для того, щоб врожай був гарний, замовили спеціальні біодобрива.

Завдяки співпраці із партнерами із Канади громада безкоштовно отримала автоклав. Його встановили в Мехедівській школі. Тепер виготовляти тушонку для потреба шкіл і садочків, а також ЗСУ, будуть в одному місці. Це зменшить транспорті витрати, оптимізує процесу і дозволить створити кілька робочих місць.

Проте на цьому невеличка громада в Золотоніському районі не зупиняється.

«Ми написали десятки листів спонсорам і меценатам, де просимо надати нам безкоштовно сушарку, крапельний полив для полів, сушарку для овочів і навіть інвентар. Як кажуть, з миру по нитці. В кожному листі ми аргументуємо ці потреби, доводимо і навіть надаємо розрахунки», – розповіла Галина Галушко.

Вона зізнається, що навіть є певні результати.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

телеграм-канал – https://t.me/vikka_news

фейсбук-сторінка –  www.facebook.com/TelekanalVIKKA 

канал на YouTube – www.youtube.com/c/vikkanews 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x