НовиниЧеркащинаНа Черкащині відбувся випуск прикордонників (ФОТО)

На Черкащині відбувся випуск прикордонників (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відбувся урочистий мітинг з нагоди випуску молодших інспекторів прикордонної служби. Про це інформує прес-служба центру.

По завершенню реорганізації Навчального центру в Головний центр підготовки особового складу це перший випуск прикордонників у навчальному закладі. Відповідні Свідоцтва про закінчення навчання отримали більше 200 військовослужбовців.

У заходах з нагоди випуску прикордонників взяв участь Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал. Серед гостей свята також були керівники області та міста, рідні випускників та ветерани-прикордонники.

"Сьогодні у нас знаменна подія – черговий випуск охоронців державного кордону. В складні часи для нашої держави весь український народ веде боротьбу за незалежність, а на сході України проводиться антитерористична операція. В непростий для країни час ви будете нести службу по охороні державного кордону. Попереду немало випробувань, але отримані знання та ваша наполегливість дозволять вам з честю і гідністю виконати всі поставлені перед вами завдання. Щиро вітаю всіх із черговим випуском охоронців кордону, бажаю вам міцного здоров’я, щастя, миру та благополуччя!" – у своєму виступі привітав випускників керівник прикордонного відомства.

Продовжились заходи хвилиною мовчання, покладанням квітів до підніжжя обеліску "Прикордонникам усіх поколінь" та вшанування пам’яті військовослужбовців, які віддали найцінніше – власне життя. Під час урочистостей Голова Державної прикордонної служби України вручив кращим випускникам, які показали відмінні результати у навчанні, Свідоцтва про закінчення навчання.

Також у ході випуску Голова Державної прикордонної служби України вручив відзнаку Президента України – медаль "за участь в АТО", військові звання та нагородив відомчими нагородами кращих військовослужбовців.

Після завершення урочистостей на плацу, Голові Держприкордонслужби та усім гостям було презентовано Головний центр підготовки особового складу, його навчально-матеріальну базу та зразки техніки та озброєння.

Як повідомляв сайт vikka.ua, більше десятка черкаських волонтерів отримали відзнаки Президента за гуманітарну участь в АТО.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x