НовиниРозвагиНа Черкащині відбувся фестиваль нескореної нації "Холодний Яр" (ВІДЕО)

На Черкащині відбувся фестиваль нескореної нації “Холодний Яр” (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Гутірки, ярмарок, польова кухня та виступи музикантів – фестиваль нескореної нації “Холодний Яр 2023” цими вихідними зібрав тисячі гостей. Журналісти vikka.ua відвідали захід. 

На сьогодні як тематика гутіркової, так і тематика взагалі фестивалю присвячена учасникам бойових дій, ветеранам, їх реабілітації, пошуку соціальних проектів, житлових проектів, адаптації до життя в мирних умовах і відповідно робота з сім’ями” — розповідає організатор фестивалю Віталій Коваль.

На гутірковій галявині людно. Серед спікерів: Євген Тузов, Володимир В’ятрович, Юрій Бутусов. Представити своє видання приїхав і краєзнавець Євген. Розповідає: книга “30 війн із заклятим сусідом” — це частина його спільного проекту з інформаційним агентством Міноборони України.

Я тут анонсую це видання, яке розповідає про історію українсько-російського протистояння, яке триває вже понад тисячу років, починаючи зі східних походів Святослава Хороброго й закінчуючи нинішньою російсько-українською війною, тобто практично кожне століття українці воювали зі своїм північно-східним сусідом”, – пояснює краєзнавець Євген Букет.

На фестивалі діяли різні майстер-класи та виставки. Про біль війни нагадують відстріляні снаряди та військова техніка, яку представили на одній з локацій. Для меломанів підготували музичну програму.

Враховуючи те, що все таки досі продовжується війна, то сцена цього року на фестивалі акустична, тобто щоб не було зайвого звуку, але ті гурти: це й “Чумацький Шлях”, це й HARMATA, це ROMAX. Вчора дуже потужно відкрили фестиваль оркестр 93 бригади”, – каже Віталій Коваль.

Фестиваль проводять із 2015 року. Через повномасштабне вторгнення минулоріч він не відбувся. Цього ж року вирішили відновити захід. У пам’ять про Юрія Руфа і Павла Собка – загиблих у боях за Україну співорганізаторів. На локаціях також збирають кошти – на помсту.

Ми купимо FPV-дрони. Це дрони-кмікадзе — зброя майбутнього, яку ми зараз активно використовуємо на полі бою і вона допоможе нам нищити і техніку, і живу силу ворогів”, – розповідає Олексій Ющенко.

Таке підсилення отримають три бригади: 118, 56 та “Карпатська Січ”.

 

Читайте також:

СТОВ “Воля” та ТОВ “Золотоніський бекон” у Черкаській області можуть збанкрутіти вже найближчим часом. Все через дії правоохоронців, які відкрили кримінальну справу та заблокували рахунки підприємств. 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах розбирають спеціальне покриття, щоб відремонтувати дитячий майданчик

У черкаських скверах і парках лагодять дитячі майданчики. Спершу відремонтували майданчики у парку «Хіміків». Про це інформує КП «Дирекція...

Черкасами розїжджає таксі, котре перевозить людей, які не мають можливості пересуватися самостійно

Василь Приходько працює водієм майже 30 років. У цьому році пересів на спеціальне авто. Василь Миколайович водить інватаксі. Перевозить...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x